Het leven hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. En dat geldt ook voor deze kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden. Een super makkelijk recept maar met zoveel smaak, en daar kan ik dan heel erg van genieten. Veelal heb je voor een stoof flink wat tijd nodig, bij dit recept stoof je het vlees in maximaal een uurtje lekker gaar. Omdat kippendijen wat vetter zijn dan de filets droogt het vlees niet uit en krijg je als eindresultaat heerlijk zacht vlees en geurt je keuken alsof je bij een Italiaanse Nonna aan tafel mag schuiven. Ideaal gerecht dus om met een lekkere pasta te serveren. Gestoofde kip kippendijen oven


Kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden
Ingrediënten:
- 400 gr kippendij in blokjes
- 4 rode uien
- 10 rijpe tomaten ( formaat tasty tom )
- 3 el kalamata olijven
- 250 ml passata
- 3 tenen knoflook
Kruiden en specerijen
- Italiaanse kruidenmix
- verse basilicum
En zo maak je het:
- Begin de avond van te voren. Snijd de kippendijen in blokjes en kruid deze met zout, peper en flink wat Italiaanse kruiden, beetje olijfolie erbij en dan rustig laten marineren in de koelkast tot gebruik. ( Haal het vlees uit de koelkast voordat je gaat koken zodat het op temperatuur kan komen.)
- Maak de uien schoon en snijd ze daarna in kwarten. Was de tomaten, maar laat ze verder heel.
- Neem je stoofpan erbij en doe hier een scheut olijfolie in, bak vervolgens de kippendijblokjes tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de gesnipperde knoflooktenen en uien toe en bak deze een minuut of 5 mee.
- Voeg de tomaten en de olijven toe en schenk de passata erbij. Zet het vuur wat lager en laat nu lekker stoven. De tomaten zullen langzaam openknappen en hun vocht afgeven aan de saus. Laat een uurtje pruttelen.
- Kook een pasta naar keuze erbij, serveer met wat verse blaadjes basilicum.

Kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden
De kruiden die we gebruiken voor de kippendij gestoofd zijn “Italiaanse kruiden” maar stiekem zijn ze dat niet helemaal. Want deze kruiden groeien natuurlijk op veel meer plekken dan alleen in Italië. De meeste kruidenmixen die verkocht worden met de gedroogde kruiden zijn een mix van basilicum, oregano, rozemarijn, salie en tijm. Maar peterselie wordt ook wel vaak gebruikt. Veelal herken je gelijk aan de geur of je een Italiaanse mix of bijvoorbeeld een Provençaalse mix te pakken hebt. Grappig weetje over basilicum is dat het van origine een kruid uit India is. Maar zo door de jaren heen lijken we dat een beetje vergeten te zijn en wordt er over het algemeen gedacht dat dit echt een typisch Italiaans kruid is. Het is trouwens ook het grootste bestandsdeel in een goede pesto, deze maak je makkelijk zelf kijk hier maar eens!
Kippendij is eigenlijk de biefstuk van de kip! Nog meer lekkere recepten zoals kippendijen gestoofd in Italiaanse kruiden? Dat kan probeer deze maar eens:
- Deze is echt een topper hier op de site: kippendij in champignonsaus
- Of deze gestoofd in port-vijgensaus.
- Maar ook op deze toast is hij erg lekker.

Gestoofde kip kippendijen oven
het was heel lekker om je vingers af te likken
Zo dat heb je snel gemaakt! Fijn dat het zo lekker was. Gr Francine
Heerlijk dit recept
Heerlijk!!
Dankje!
Pingback: De vijf lekkerste kippendij recepten - Heerlijke Happen
Pingback: Kippendijfilet gestoofd in port vijgensaus - Heerlijke Happen
Pingback: Natuurrund stoof uit de ecostoof - Heerlijke Happen
Super lekker! Een heel fijn recept kan niet anders zeggen.
Dank is groot!
Geen dank! Veel kookplezier.
Vorige week nog gegeten is echt heerlijk!
Pingback: Gestoofde gehaktballetjes in tomatensaus - Heerlijke Happen
Pingback: Ossobuco op Milanese wijze met gremolata - Heerlijke Happen
Pingback: Stifado een heerlijk Grieks eenpansgerecht - Heerlijke Happen
Pingback: Tartaar van Valtellina IGP bresaola worst met asperges - Heerlijke Happen
Pingback: Kippendij spiesjes van de party BBQ - Heerlijke Happen
En weer een heerlijk kippendijen recept
Pingback: Kippendijenstoof met paprika en olijven - Heerlijke Happen
Pingback: Kippendij in champignon roomsaus - Heerlijke Happen