Kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden

Kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden

Een heerlijke stoof met die typische Italiaanse smaak.
Kippendij bereiden

Het leven hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. En dat geldt ook voor deze kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden. Een super makkelijk recept maar met zoveel smaak, en daar kan ik dan heel erg van genieten. Veelal heb je voor een stoof flink wat tijd nodig, bij dit recept stoof je het vlees in maximaal een uurtje lekker gaar. Omdat kippendijen wat vetter zijn dan de filets droogt het vlees niet uit en krijg je als eindresultaat heerlijk zacht vlees en geurt je keuken alsof je bij een Italiaanse Nonna aan tafel mag schuiven. Ideaal gerecht dus om met een lekkere pasta te serveren.

Kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden
Serveer bijvoorbeeld met wat orzo, een pasta die op rijst lijkt.
Kippendij bereiden

Kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden

Een heerlijke stoof met die typische Italiaanse smaak.
4.8 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Italiaanse kruiden, kippendij, olijven, tomatensaus
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 grote pan
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

stoofpan
pan

Ingrediënten:

  • 400 gr kippendij in blokjes
  • 4 rode uien
  • 10 rijpe tomaten ( formaat tasty tom )
  • 3 el kalamata olijven
  • 250 ml passata
  • 3 tenen knoflook
  • Italiaanse kruidenmix
  • verse basilicum

En zo maak je het:

  • Begin de avond van te voren. Snijd de kippendijen in blokjes en kruid deze met zout, peper en flink wat Italiaanse kruiden, beetje olijfolie erbij en dan rustig laten marineren in de koelkast tot gebruik. ( Haal het vlees uit de koelkast voordat je gaat koken zodat het op temperatuur kan komen.)
  • Maak de uien schoon en snijd ze daarna in kwarten. Was de tomaten, maar laat ze verder heel.
  • Neem je stoofpan erbij en doe hier een scheut olijfolie in, bak vervolgens de kippendijblokjes tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de gesnipperde knoflooktenen en uien toe en bak deze een minuut of 5 mee.
  • Voeg de tomaten en de olijven toe en schenk de passata erbij. Zet het vuur wat lager en laat nu lekker stoven. De tomaten zullen langzaam openknappen en hun vocht afgeven aan de saus. Laat een uurtje pruttelen.
  • Kook een pasta naar keuze erbij, serveer met wat verse blaadjes basilicum.
Wat vind je van dit recept?
Kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden
Een paar blaadjes verse basilicum kunnen niet ontbreken.

Kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden

De kruiden die we gebruiken voor de kippendij gestoofd zijn “Italiaanse kruiden” maar stiekem zijn ze dat niet helemaal. Want deze kruiden groeien natuurlijk op veel meer plekken dan alleen in Italië. De meeste kruidenmixen die verkocht worden met de gedroogde kruiden zijn een mix van basilicum, oregano, rozemarijn, salie en tijm. Maar peterselie wordt ook wel vaak gebruikt. Veelal herken je gelijk aan de geur of je een Italiaanse mix of bijvoorbeeld een Provençaalse mix te pakken hebt. Grappig weetje over basilicum is dat het van origine een kruid uit India is. Maar zo door de jaren heen lijken we dat een beetje vergeten te zijn en wordt er over het algemeen gedacht dat dit echt een typisch Italiaans kruid is. Het is trouwens ook het grootste bestandsdeel in een goede pesto, deze maak je makkelijk zelf kijk hier maar eens!

Kippendij is eigenlijk de biefstuk van de kip! Nog meer lekkere recepten zoals kippendijen gestoofd in Italiaanse kruiden? Dat kan probeer deze maar eens:

Kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden
De Kalamata olijven geven lekker veel smaak aan de saus.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

8 gedachten over “Kippendij gestoofd in Italiaanse kruiden”

  1. Pingback: De vijf lekkerste kippendij recepten - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Kippendijfilet gestoofd in port vijgensaus - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Natuurrund stoof uit de ecostoof - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept