Go Back
Witte koolsalade met druiven

Witte koolsalade met druiven

Francine
Een frisse salade die wat zon in huis haalt.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Gang Bijgerecht
Keuken European
Porties 1 schaal

Equipment

  • koekenpan

Ingrediënten
  

  • 250 gr gesneden witte kool
  • 15 tal witte druiven gehalveerd
  • 75 gr rozijnen
  • 1 jonagold appel
  • olijfolie
  • 100 gr notenmix
  • 3 el agavehoning

Voor de dressing heb je nodig:

  • 2 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • sap ½ citroen
  • 1 el Persillade

Instructies
 

  • Neem de koekenpan erbij en doe hierin 3 el olijfolie en de agavehoning. Laat het geheel met elkaar versmelten. Voeg de noten toe en op laag vuur laat je langzaam de noten karameliseren. Roer zo nu en dan. Daarna op een stuk bakpapier laat je de nootjes afkoelen. Verspreid ze zodat ze losliggen, want anders worden ze weer hard in één grote klomp.
  • Snijd of rasp de witte kool, of doe net als ik en koop de al voorgesneden ( biologische) kool in de supermarkt.
  • Schil de appel en snijd in kleine stukken. Snijd de druiven door het midden.
  • Voeg de appel,kool, en druiven met de rozijnen toe aan een kom en mix het geheel.
  • Klop een dressing van de ingrediëntenlijst voor de dressing en giet deze in de kom erbij.
  • Garneer met de nootjes en serveer.
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord druiven, noten, rozijnen, witte kool