
Ik kan me nog goed herinneren dat we vroeger met de familie gingen lunchen bij een restaurant. Dat was toen we de verjaardag van mijn opa vierden. Een brunch, vergelijkbaar met de Paasbrunch bij de Van Der Valk. Het eerste wat ik opschepte was een mega groot bord met chocoladevla en ik heb koekjes gebakken. Daarna zat ik zo vol dat ik geen hap meer heb gegeten. Tegenwoordig zou dat niet mijn eerste keuze meer zijn, liever een lekkere salade als deze witte koolsalade met druiven. Mocht je nou een salade als deze maken en er blijft wat Witte koolsalade met druiven en rozijnen over kun je hem prima de volgende dag ook nog eten. Zero waste en je kunt je prima vullen met de restjes. Witte kool salade rozijnen.


Witte koolsalade met druiven
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gr gesneden witte kool
- 15 tal witte druiven - gehalveerd
- 75 gr rozijnen
- 1 jonagold appel
- olijfolie
- 100 gr notenmix
- 3 el agavehoning
Voor de dressing heb je nodig:
- 2 el mayonaise
- 4 el yoghurt
- sap ½ citroen
- 1 el Persillade
En zo maak je het:
- Neem de koekenpan erbij en doe hierin 3 el olijfolie en de agavehoning. Laat het geheel met elkaar versmelten. Voeg de noten toe en op laag vuur laat je langzaam de noten karameliseren. Roer zo nu en dan. Daarna op een stuk bakpapier laat je de nootjes afkoelen. Verspreid ze zodat ze losliggen, want anders worden ze weer hard in één grote klomp.
- Snijd of rasp de witte kool, of doe net als ik en koop de al voorgesneden ( biologische) kool in de supermarkt.
- Schil de appel en snijd in kleine stukken. Snijd de druiven door het midden.
- Voeg de appel,kool, en druiven met de rozijnen toe aan een kom en mix het geheel.
- Klop een dressing van de ingrediëntenlijst voor de dressing en giet deze in de kom erbij.
- Garneer met de nootjes en serveer.
- Heerlijk Happen!

Witte koolsalade met druiven
De Paasbrunch, ergens in de loop der jaren is het een soort traditie geworden. Pasen is natuurlijk een Christelijke feestdag maar er zijn zoveel niet-Christelijke tradities aan toegevoegd en inmiddels is het een groot goed. Lekker laat opstarten want we slapen eerst uit, en dan letterlijk op ons Paas-best gekleed naar een restaurant, of gewoon thuis lekker dineren met familie en vrienden. Tafels vol met lekkere broodjes, mooi servies, bloemen en schalen vol met allerlei fijne gerechten zoals deze Witte koolsalade met druiven. Om je wat op weg te helpen heb ik een blog geschreven over de perfect aangeklede Paastafel, zie het als een inspiratiebron en ga er lekker zelf mee aan de slag. In ieder geval is dit een zeer passende salade voor op je tafel, maar ook een lekker voorjaarsrecept voor iedereen die graag een beetje de zon in huis wil halen.
Inspiratie nodig voor andere lekkere salades? Zoek niet verder kijk hier maar eens:
- Deze huisgemaakte tonijnsalade kan overal op of bij!
- Een klassieker Waldorf salade met een twist.

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Witte koolsalade met druiven en rozijnen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
witte kool salade rozijnen
Pingback: Gebakken kalkoen met pompoensalade - Heerlijke Happen
Pingback: Kruidige appelsalade met rozijnen en noten - Heerlijke Happen
Pingback: Kruidige rode kool met appeltjes - Heerlijke Happen
Ik hou helemaal niet van witte kool. Erg saai, maar deze lijkt me de moeite waard om eens te proberen.