Go Back
Low carb triple cheeseburger

Low carb triple cheeseburger

Francine
Een super lekkere dikke cheeseburger!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Equipment

  • grill
  • wafel-ijzer

Ingrediënten
  

  • 300 gr half om half gehakt
  • gehaktkruiden
  • 1 witte ui,gesnipperd
  • 4 augurken
  • komkommer in plakjes
  • ijsbergsla
  • 6 plakken cheddar kaas

Voor de "chaffles"

  • 2 el amandelmeel
  • 50 gr gruyère kaas geraspt
  • 50 gr cheddar geraspt
  • 50 gr mozzarella geraspt
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren

Voor de saus heb je nodig:

  • 3 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl augurkensap
  • zout/peper

Instructies
 

  • Snijd de sla, komkommer, en augurken, snipper de ui en bewaar alles tot gebruik.
  • Verhit zowel de grill als het wafelijzer.
  • Klop een sausje van de ingrediënten voor de saus.
  • Mix het gehakt met de kruiden, hier kun je eigenlijk elk soort kruiden voor gebruiken die jij zelf lekker vindt. Maak 6 gelijke hamburgers.
  • Mix het beslag voor de wafels en verdeel het beslag in vieren. Je kunt vier kleine wafels halen uit deze hoeveelheid.
  • Grill de burgers en bak de wafels.
  • Leg uiteindelijk de plakken cheddar op de burger zodat de kaas nog even kan smelten.
  • Bouw nu je burger en leg er de gesnipperde ui, augurk en komkommer tussen.
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord burger, cheddar, kaas