Low carb triple cheeseburger

Low carb triple cheeseburger

Laatst deelde ik het recept voor chaflles, euhm wat? Een chaffle is een wafel van kaas. In het Engels is kaas natuurlijk cheese, vandaar in plaats van waffle heten deze heerlijkheden “chaffles”. Deze zijn low carb en zelfs glutenvrij omdat er amandelmeel gebruikt wordt om ze te maken. En voor alle cheesy-lovers onder ons kan er nóóit genoeg kaas zijn dus waarom ook niet een low carb triple cheeseburger?! Een bezoekje aan de Mac is hiermee overbodig geworden. Nog een groot voordeel van een vehikel als deze bouwen is dat je zelf kunt bepalen wát je er allemaal nog extra op legt en hoe je je burgers grillt. En geloof me ook zelf je vlees kruiden geeft echt meer smaak dan die karton-achtige toestanden die we dus elders voorgeschoteld krijgen.

Low carb triple cheeseburger
Kijk die kaas…. hummmmm!
Low carb triple cheeseburger

Low carb triple cheeseburger

Francine
Een super lekkere dikke cheeseburger!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Equipment

  • grill
  • wafel-ijzer

Ingrediënten
  

  • 300 gr half om half gehakt
  • gehaktkruiden
  • 1 witte ui,gesnipperd
  • 4 augurken
  • komkommer in plakjes
  • ijsbergsla
  • 6 plakken cheddar kaas

Voor de "chaffles"

  • 2 el amandelmeel
  • 50 gr gruyère kaas geraspt
  • 50 gr cheddar geraspt
  • 50 gr mozzarella geraspt
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren

Voor de saus heb je nodig:

  • 3 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl augurkensap
  • zout/peper

Instructies
 

  • Snijd de sla, komkommer, en augurken, snipper de ui en bewaar alles tot gebruik.
  • Verhit zowel de grill als het wafelijzer.
  • Klop een sausje van de ingrediënten voor de saus.
  • Mix het gehakt met de kruiden, hier kun je eigenlijk elk soort kruiden voor gebruiken die jij zelf lekker vindt. Maak 6 gelijke hamburgers.
  • Mix het beslag voor de wafels en verdeel het beslag in vieren. Je kunt vier kleine wafels halen uit deze hoeveelheid.
  • Grill de burgers en bak de wafels.
  • Leg uiteindelijk de plakken cheddar op de burger zodat de kaas nog even kan smelten.
  • Bouw nu je burger en leg er de gesnipperde ui, augurk en komkommer tussen.
  • Heerlijk Happen!
Trefwoord burger, cheddar, kaas
Low carb triple cheeseburger
Af te maken zoals jij het lekker vindt!

Low carb triple cheeseburger

En ook hier hebben we weer een fijn stukje historie waar niet helemaal exact terug te vinden is wie nou echt de allereerste was die de cheeseburger op de markt heeft gebracht. We kunnen er wel veilig vanuit gaan dat ze in Amerika er het patent op hebben. Er is zelf een plaquette die eert 16jarige Lionel Sternberger als de chef die als eerste een cheeseburger serveerde aan een klant, werkend in de sandwich shop van zijn vader. Hoe je het wendt of keert, de cheeseburger is here to stay want sindsdien kun je hem eigenlijk niet meer wegdenken uit de verschillende fastfoodketens over de hele wereld.

Dit is wel een top burger maar ik heb er nog wel een paar voor je:

Low carb triple cheeseburger
Nog steeds niet 100% gezond maar deze wafels zijn low carb 😉
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *