verse kruiden zoals basilicum, bieslook, peterselie
100grroomkaas
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 190 graden.
Neem een kom erbij en doe hier de geraspte mozzarella in. Schep ook de 50 gr roomkaas erbij. ( Ik heb Philedelphia gebruikt) Zet in de magnetron op 700W voor 30 sec en roer dan even door. Zet dan nogmaals voor 30 sec in de magnetron en roer weer door.
Voeg nu het amandelmeel en het bakpoeder toe en mix het met de gesmolten kaas-roomkaas.
Voeg het geklutste ei toe en met een lepel mix je het goed door elkaar. Daarna kneed je met je handen het geheel tot een soepel deeg. ( Kan een beetje plakkerig zijn).
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol van elk stuk een soort worstje. Vouw het worstje in de vorm van een bagel.
Dip de bagels in een mix van witte en zwarte sesamzaadjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak ze in ongeveer 15 minuutjes mooi goudbruin.
Terwijl de bagels bakken maken we de kruidenroomkaas. Hak alle verse kruiden fijn. Neem een kommetje erbij en schep hier de 100 gram roomkaas in. Strooi de kruiden erbij en breng eventueel op smaak met wat verse peper, zout en bijvoorbeeld wat knoflookpoeder. MIx het goed en zet weg in de koelkast tot gebruik.
Haal deze bagels uit de oven en laat ze eventjes afkoelen. Snijd ze daarna door het midden en besmeer met de kruidenroomkaas en beleg met wat gerookte zalm.