low carb bagels maken

Low carb kruidenroomkaas bagel

Een heerlijke low carb bagel, een klassieker!

Toen ik vroeger, en dan hebben we het echt over zeker twintig jaar geleden, in de grote stad ging wonen ging er een wereld voor me open. Vanuit een klein dorpje naar de grote stad met alle vrijheid die dat met zich meebracht. Lekker buiten de deur lunchen in leuke tentjes die je bij ons in het dorp zeker niet vond. En zo ook de ontdekking van de bagel! Een typisch broodje wat zich leent om besmeerd te worden met allerlei lekkere botertjes en bijvoorbeeld zalm. In mijn zoektocht naar een gezondere lifestyle stuitte ik op Pinterest op een low carb versie. Nieuwsgierig of ze ook lekker zouden zijn ging ik ermee aan de slag. En ik kan je zeggen dat deze low carb kruidenroomkaas bagel door de keuring heen is gekomen, zelf mijn man vond ze erg lekker!

Low carb kruidenroomkaas bagel
Een klassieker kunnen we dit recept wel noemen.

Low carb kruidenroomkaas bagel

Een heerlijke low carb bagel, een klassieker!
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: lunch
Keuken: European
Trefwoord: bagels, Italiaanse kruiden, roomkaas, zalm
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 6 bagels
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

Ingrediƫnten:

  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 150 gr amandelmeel fijn gemalen
  • 50 gr roomkaas
  • 1 el bakpoeder
  • 1 ei geklutst
  • witte en zwarte sesamzaadjes
  • verse kruiden zoals basilicum, bieslook, peterselie
  • 100 gr roomkaas

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 190 graden.
  • Neem een kom erbij en doe hier de geraspte mozzarella in. Schep ook de 50 gr roomkaas erbij. ( Ik heb Philedelphia gebruikt) Zet in de magnetron op 700W voor 30 sec en roer dan even door. Zet dan nogmaals voor 30 sec in de magnetron en roer weer door.
  • Voeg nu het amandelmeel en het bakpoeder toe en mix het met de gesmolten kaas-roomkaas.
  • Voeg het geklutste ei toe en met een lepel mix je het goed door elkaar. Daarna kneed je met je handen het geheel tot een soepel deeg. ( Kan een beetje plakkerig zijn).
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en rol van elk stuk een soort worstje. Vouw het worstje in de vorm van een bagel.
  • Dip de bagels in een mix van witte en zwarte sesamzaadjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak ze in ongeveer 15 minuutjes mooi goudbruin.
  • Terwijl de bagels bakken maken we de kruidenroomkaas. Hak alle verse kruiden fijn. Neem een kommetje erbij en schep hier de 100 gram roomkaas in. Strooi de kruiden erbij en breng eventueel op smaak met wat verse peper, zout en bijvoorbeeld wat knoflookpoeder. MIx het goed en zet weg in de koelkast tot gebruik.
  • Haal deze bagels uit de oven en laat ze eventjes afkoelen. Snijd ze daarna door het midden en besmeer met de kruidenroomkaas en beleg met wat gerookte zalm.
  • Heerlijk Happen!
Wat vind je van dit recept?
Low carb kruidenroomkaas bagel
Moeilijk om te maken? Welnee in iets meer dan een half uur is het klaar.

Low carb kruidenroomkaas bagel

Even wat historie over de echte bagel: het is van oorsprong een Pools broodje. Door Joodse immigranten meegenomen naar in het begin voornamelijk New York. De reden voor de immigratie mag duidelijk zijn. Omdat Joden op een andere dag hun rustdag hebben waren deze broodjes op zondag vers leverbaar. Want de rest van de winkels en bakkers waren op zondag dus wel gesloten. En dat opende de deur voor de wijde verspreiding van deze fijne broodjes. Inmiddels is de meest bekende bagel de New York bagel die belegd is met roomkaas en zalm zoals in dit recept.

Zin in andere lekkere baksels? Dat kan hoor ik heb nog een paar andere recepten voor je:

Low carb kruidenroomkaas bagel
Je haalt in totaal 6 bagels uit dit recept.
Het idee voor deze bagel komt van de blog: healthyrecipesblog.com
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

2 gedachten over “Low carb kruidenroomkaas bagel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept