Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Breng een pan met water aan de kook. Zet met een mes een kruisje in de tomaten. Dompel ze onder in het hete water en laat een paar minuutjes weken tot het vel loskomt. Vis ze uit de pan met een schuimspaan. Trek voorzichtig het velletje eraf en snijd ze fijn. Doe in een kom en bewaar tot gebruik.
Snipper de ui, de rode peper, de knoflooktenen en snijd de paprika in hele fijne blokjes.
Neem de koekenpan erbij en doe hier eerst de tomatenpuree in, bak deze een minuut of twee. Voeg het paprikapoeder toe en bak mee. Daarna schenk je er een 3 tot 4 el olijfolie bij.
Voeg nu de ui, knoflook, rode peper en blokjes paprika toe en bak het geheel een minuut of 5.
Blus af met een scheut wijnazijn en voeg dan de fijngesneden tomaten toe. Voeg 100 ml water toe. Breng op smaak met peper en zout en een aantal fijn gehakte verse basilicumblaadjes. Laat nu de saus rustig een minuut of 20 sudderen op een laag pitje.
Ontdooi de garnalen en kruid ze met peper,zout en twee eetlepels persillademix. Bak ze mooi roze in de wok met wat olijfolie.
Schep de saus in bakjes en daarop de garnalaen, maak af met wat verse basilicum.
Heerlijk Happen!
Serveer met een fijne pasta zoals linguine of orzo.