Tijgergarnalen in pittige tomatensaus

Tijgergarnalen in pittige tomatensaus

Geschatte leestijd: 4 minuten

Het voordeel van een pasje hebben voor een groothandel is dat je daar van die grote zakken garnalen kunt kopen. Kwalitatief vind ik die beter dan de kleine garnalen in de supermarkt. Lekkere grote zakken met ook echt die dikke vlezige tijgergarnalen. Hier thuis zijn wij gek op garnalen, met flink veel knoflook, verse kruide, tomatensaus en bijvoorbeeld een goede pasta erbij. Dit recept is eigenlijk een heel fijn basisrecept voor een zeer smaakvolle tomatensaus die je ook heel goed voor andere recepten kunt gebruiken. Het is een redelijk dikke saus dus je zou hem zomaar ook als saus voor op je pizza kunnen gebruiken. Maar ook op een knapperige bruschetta met wat extra olijven en wat Parmaham. Maar eerst aan de slag met dit recept tijgergarnalen in pittige tomatensaus. garnalen tijgergarnalen in de oven bakken

Tijgergarnalen in pittige tomatensaus
Kies voor kwaliteit! dat komt de smaak ten goede.

Tijgergarnalen in pittige tomatensaus

Penaeus monodon, dat is de wetenschappelijke naam voor de tijgergarnaal die we gebruikt hebben in ons recept voor tijgergarnalen in pittige tomatensaus. Deze garnalen zijn te herkennen aan hun zwarte strepen op hun schaal en hun grote formaat. Ze komen oorspronkelijk uit de Indische en Grote Oceaan, waar ze leven in tropische en subtropische wateren. Maar net als veel andere zeedieren en vissen kunnen ze zich makkelijk verplaatsen naar andere gebieden. Ze hebben geen last van grenzen of barrières in het water. Daarom worden ze nu ook aangetroffen in de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Inmiddels worden ze ook volop gekweekt in aquacultuur, omdat ze erg populair zijn bij de consument. Ze hebben een stevige structuur en een zoete smaak. Zeker in Mediterraanse landen worden ze veel gegeten, bijvoorbeeld in paëlla’s met rijst of in pasta’s met saus.

Tijgergarnalen in pittige tomatensaus
Dit is eigenlijk een top basissaus die je ook voor andere recepten kunt gebruiken.

Je kunt kiezen voor gepelde of ongepelde garnalen. Ik kies persoonlijk vaak voor de gepelde of half gepelde garnalen. Daar is het darmkanaal ook al uit verwijderd en dat is toch net even wat makkelijker verwerken in het recept tijgergarnalen in pittige tomatensaus.

Smaakvolle tomaten

Gebruik voor je saus goede kwaliteit tomaten, deze hebben meer smaak en dat zul je dan ook zeker proeven in je gerechtje. Overigens zit het smaakprobleem bij tomaten in zijn genen. Door veredeling op de diverse soorten en de keuze om voor kleur, houdbaarheid en omvang is de smaak een beetje verloren gegaan. Mensen die zelf tomaten kweken weten dat omdat deze eigenlijk veel beter zijn dan die uit de supermarkt. Ik zou dus sowieso voor biologische tomaten kiezen.

Maak het af met verse basilicum.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Tijgergarnalen in pittige tomatensaus

Tijgergarnalen in pittige tomatensaus

Een heerlijk basisrecept voor een topsaus met fijne garnalen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 41 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: basilicum, garnalen, tijgergarnalen, tomatensaus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 7kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 20 tijgergarnalen
  • 6 rijpe grote tomaten
  • ½ rode paprika
  • 1 kleine rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree - ( het kleinste blikje ong 70 gr )
  • 1 grote witte ui
  • verse basilicumblaadjes
  • zout
  • peper
  • Persillade (kruidenmix)
  • olijfolie
  • 2 el paprikapoeder
  • wijnazijn

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Breng een pan met water aan de kook. Zet met een mes een kruisje in de tomaten. Dompel ze onder in het hete water en laat een paar minuutjes weken tot het vel loskomt. Vis ze uit de pan met een schuimspaan. Trek voorzichtig het velletje eraf en snijd ze fijn. Doe in een kom en bewaar tot gebruik.
  • Snipper de ui, de rode peper, de knoflooktenen en snijd de paprika in hele fijne blokjes.
  • Neem de koekenpan erbij en doe hier eerst de tomatenpuree in, bak deze een minuut of twee. Voeg het paprikapoeder toe en bak mee. Daarna schenk je er een 3 tot 4 el olijfolie bij.
  • Voeg nu de ui, knoflook, rode peper en blokjes paprika toe en bak het geheel een minuut of 5.
  • Blus af met een scheut wijnazijn en voeg dan de fijngesneden tomaten toe. Voeg 100 ml water toe. Breng op smaak met peper en zout en een aantal fijn gehakte verse basilicumblaadjes. Laat nu de saus rustig een minuut of 20 sudderen op een laag pitje.
  • Ontdooi de garnalen en kruid ze met peper,zout en twee eetlepels persillademix. Bak ze mooi roze in de wok met wat olijfolie.
  • Schep de saus in bakjes en daarop de garnalaen, maak af met wat verse basilicum.
  • Heerlijk Happen!
Serveer met een fijne pasta zoals linguine of orzo.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Net als wij gek op tijgergarnalen in pittige tomatensaus? Hier heb ik nog een paar fijne recepten voor je:

Altijd lekker zijn deze tapas knoflook garnalen.

Of deze linguine in roomsaus met gamba’s.

Maar ook een Hollandse garnaal in avocadodressing is echt top.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

garnalen Tijgergarnalen in pittige tomatensaus in de oven bakken

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Tijgergarnalen in pittige tomatensaus

6 gedachten over “Tijgergarnalen in pittige tomatensaus”

  1. Pingback: Kip in tomatensaus uit de römertopf - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Lima bonen in kruidige tomatensaus - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Tagliatelle scampi met avocadosaus - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept