Tijgergarnalen in pittige tomatensaus

Tijgergarnalen in pittige tomatensaus

Een heerlijk basisrecept voor een topsaus met fijne garnalen.
Tijgergarnalen in pittige tomatensaus

Het voordeel van een pasje hebben voor een groothandel is dat je daar van die grote zakken garnalen kunt kopen. Kwalitatief vind ik die beter dan de kleine garnalen in de supermarkt. Lekkere grote zakken met ook echt die dikke vlezige tijgergarnalen. Hier thuis zijn wij gek op garnalen, met flink veel knoflook, verse kruide, tomatensaus en bijvoorbeeld een goede pasta erbij. Dit recept is eigenlijk een heel fijn basisrecept voor een zeer smaakvolle tomatensaus die je ook heel goed voor andere recepten kunt gebruiken. Het is een redelijk dikke saus dus je zou hem zomaar ook als saus voor op je pizza kunnen gebruiken. Maar ook op een knapperige bruschetta met wat extra olijven en wat Parmaham. Maar eerst aan de slag met deze tijgergarnalen in pittige tomatensaus.

Tijgergarnalen in pittige tomatensaus
Kies voor kwaliteit! dat komt de smaak ten goede.
Tijgergarnalen in pittige tomatensaus

Tijgergarnalen in pittige tomatensaus

Een heerlijk basisrecept voor een topsaus met fijne garnalen.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: basilicum, garnalen, tijgergarnalen, tomatensaus
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • wok
  • koekenpan
  • pan

Ingrediënten:

  • 20 tijgergarnalen
  • 6 rijpe grote tomaten
  • ½ rode paprika
  • 1 kleine rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree ( het kleinste blikje ong 70 gr )
  • 1 grote witte ui
  • verse basilicumblaadjes
  • zout / peper
  • persillademix
  • olijfolie
  • 2 el paprikapoeder
  • wijnazijn

En zo maak je het:

  • Breng een pan met water aan de kook. Zet met een mes een kruisje in de tomaten. Dompel ze onder in het hete water en laat een paar minuutjes weken tot het vel loskomt. Vis ze uit de pan met een schuimspaan. Trek voorzichtig het velletje eraf en snijd ze fijn. Doe in een kom en bewaar tot gebruik.
  • Snipper de ui, de rode peper, de knoflooktenen en snijd de paprika in hele fijne blokjes.
  • Neem de koekenpan erbij en doe hier eerst de tomatenpuree in, bak deze een minuut of twee. Voeg het paprikapoeder toe en bak mee. Daarna schenk je er een 3 tot 4 el olijfolie bij.
  • Voeg nu de ui, knoflook, rode peper en blokjes paprika toe en bak het geheel een minuut of 5.
  • Blus af met een scheut wijnazijn en voeg dan de fijngesneden tomaten toe. Voeg 100 ml water toe. Breng op smaak met peper en zout en een aantal fijn gehakte verse basilicumblaadjes. Laat nu de saus rustig een minuut of 20 sudderen op een laag pitje.
  • Ontdooi de garnalen en kruid ze met peper,zout en twee eetlepels persillademix. Bak ze mooi roze in de wok met wat olijfolie.
  • Schep de saus in bakjes en daarop de garnalaen, maak af met wat verse basilicum.
  • Heerlijk Happen!

Notities

Serveer met een fijne pasta zoals linguine of orzo.
Wat vind je van dit recept?
Tijgergarnalen in pittige tomatensaus
Dit is eigenlijk een top basissaus die je ook voor andere recepten kunt gebruiken.

Tijgergarnalen in pittige tomatensaus

Penaeus monodon, dat is wetenschappelijke naam voor de tijgergarnaal die we gebruikt hebben in tijgergarnalen in pittige tomatensaus Van origine te vinden in de Indische en Grote Oceaan. Maar zoals zoveel dieren en vissen in de zee tref je ze in heel veel verschillende gebieden. Zij hebben geen grenzen in het zich verplaatsen door het water. Inmiddels worden ze ook volop gekweekt en is de consumptie ervan enorm. Zeker in Mediterraanse landen, daar vind je ze ook in bijvoorbeeld paëlla’s met rijst of met een lekkere pasta.

Je kunt kiezen voor gepelde of ongepelde garnalen. Ik kies persoonlijk vaak voor de gepelde of half gepelde garnalen. Daar is het darmkanaal ook al uit verwijderd en dat is toch net even wat makkelijker verwerken in het recept tijgergarnalen in pittige tomatensaus.

Smaakvolle tomaten

Gebruik voor je saus goede kwaliteit tomaten, deze hebben meer smaak en dat zul je dan ook zeker proeven in je gerechtje. Overigens zit het smaakprobleem bij tomaten in zijn genen. Door veredeling op de diverse soorten en de keuze om voor kleur, houdbaarheid en omvang is de smaak een beetje verloren gegaan. Mensen die zelf tomaten kweken weten dat omdat deze eigenlijk veel beter zijn dan die uit de supermarkt. Ik zou dus sowieso voor biologische tomaten kiezen.

Net als wij gek op tijgergarnalen in pittige tomatensaus? Hier heb ik nog een paar fijne recepten voor je:

Tijgergarnalen in pittige tomatensaus
Maak het af met verse basilicum.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

2 gedachten over “Tijgergarnalen in pittige tomatensaus”

  1. Pingback: Argentijnse garnalenspies met linguine - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept