Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Zorg dat de bouten op kamertemperatuur zijn, bestrooi ze met peper en zout en een eetlepel 5-spices Chinese kruiden. Goed inwrijven.
Snipper de ui, de knoflooktenen en haal de zaadjes uit de rode peper, snijd ook deze fijn.
Verhit in de braadpan een scheut olijfolie en bak de bouten om en om bruin. Haal ze uit de pan en leg even apart. Bak in het vet even de ui, knoflook, het zoethout en de rode peper. Leg de bouten erop.
Giet de soja en ketjapsaus erbij vul aan met water tot de bouten onder staan. Breng aan de kook en laat rustig stoven op een stoofpitje voor twee uur.
Snijd een paar bietjes in plakjes.
Schil de asperges en snijd de harde achterkant eraf. Kook of stoom ze gaar.
Schep uit de pan met de bouten een 250 ml vocht en laat dit in het saus pannetje indikken. Niet dik genoeg? Voeg dan een maizenapapje toe van 1 tl maizena en 2 el water.
Schep de eendenbout uit de pan en haal het vlees van het bot. ( Pulled eendebout )
Leg de asperges op het bord, daarop heteendenbout-vlees en schenk hier wat saus over.
Garneer met de bloemetjes, foie gras en nog wat extra saus op het bord.