vul aan met water tot de bouten onder staan.

Aziatische eendenbout met asperges

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een bordje creëren dat eruit ziet net alsof je in een restaurant zit, smaken die elkaar perfect aanvullen…. Met deze Aziatische eendenbout met asperges ben ik een aardig eind in de goede richting gekomen. Natuurlijk probeer ik normaal gezien al mijn recepten ook te voorzien van een leuk opgemaakt bord, maar dit was toch net even anders. Uiteten in eigen tuin met producten allemaal uit het mooie Brabant. Een heerlijk gerecht voor de lente is asperges met eend, waarbij je de eendenbout in de oven gaart volgens dit recept.

Ik gebruikte de restjes uit mijn koelkast en vulde het aan met wat andere ingrediënten die ik inkocht bij de groothandel. Maar niet onmogelijk voor mensen zonder pasje want je kunt het ook wel in een delicatessenwinkel kopen. Geen recept voor alledag, maar als je eens wilt uitpakken dan zit je met Aziatische eendenbout met asperges goed!

Aziatische eendenbout met asperges
Zelfs de bloemetjes kun je eten.

Aziatische eendenbout met asperges

Veel mensen krijgen een onaangenaam gevoel als ze denken aan foie gras, de lekkernij die gemaakt wordt van de lever van ganzen of eenden. Deze hele industrie heeft een slechte reputatie op het gebied van dierenwelzijn. We kennen allemaal de schokkende beelden van de ganzen die met slangen in hun keel worden gedwangvoederd om hun lever te vergroten.

Geen smakelijk gezicht, en het consumeren ervan is voor veel mensen een ethisch dilemma geworden. Foie gras is daardoor een beetje in een verdomhoekje terecht gekomen.

Aziatische eendenbout met asperges
De stukjes hout zijn gesnipperde zoethout die we meestoven met het vlees.

Toch heb ik het wél gebruikt in dit recept. Waarom kun je je afvragen, want het levert vaak weer een hoop negatieve reacties op. Ik heb gekozen voor het merk van Jonnie Boer en Oos Kesbeke. ( van het tafelzuur) Zij zetten zich in voor een betere markt, een goed product en géén dierenleed zoals we dat dus op ons netvlies hebben staan.

Dieren die gewoon buiten leven en niet gedwongen gevoerd worden. Neem anders eens een kijkje op de site van Foie Royale.

De zachte foie gras past er super goed bij.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Aziatische eendenbout met asperges

Aziatische eendenbout met asperges

Een prachtig gerechtje om eens flink mee uit te pakken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 12 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, European
Trefwoord: asperges, eendenbout, eetbare bloemen, foie gras
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 326kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 2 eendenbouten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 1 grote witte ui
  • 8 asperges
  • foie gras - ( delicatesse winkel / groothandel)
  • zure bietjes van Jonnie Boer - ( Albert Heijn)
  • eetbare bloemen - ( delicatesse winkel / groothandel)
  • zoethoutstokje - ( bij de toko )

Uit de voorraadkast

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Zorg dat de bouten op kamertemperatuur zijn, bestrooi ze met peper en zout en een eetlepel 5-spices Chinese kruiden. Goed inwrijven.
  • Snipper de ui, de knoflooktenen en haal de zaadjes uit de rode peper, snijd ook deze fijn.
  • Verhit in de braadpan een scheut olijfolie en bak de bouten om en om bruin. Haal ze uit de pan en leg even apart. Bak in het vet even de ui, knoflook, het zoethout en de rode peper. Leg de bouten erop.
  • Giet de soja en ketjapsaus erbij vul aan met water tot de bouten onder staan. Breng aan de kook en laat rustig stoven op een stoofpitje voor twee uur.
  • Snijd een paar bietjes in plakjes.
  • Schil de asperges en snijd de harde achterkant eraf. Kook of stoom ze gaar.
  • Schep uit de pan met de bouten een 250 ml vocht en laat dit in het saus pannetje indikken. Niet dik genoeg? Voeg dan een maizenapapje toe van 1 tl maizena en 2 el water.
  • Schep de eendenbout uit de pan en haal het vlees van het bot. ( Pulled eendebout )
  • Leg de asperges op het bord, daarop heteendenbout-vlees en schenk hier wat saus over.
  • Garneer met de bloemetjes, foie gras en nog wat extra saus op het bord.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Zin in iets anders met eend in plaats van Aziatische eendenbout met asperges?, of wil je het wel eens proberen? Ga aan de slag met één van deze:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Asperges met eendenbout oven recept eend

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Aziatische eendenbout met asperges

5 gedachten over “Aziatische eendenbout met asperges”

  1. 5 sterren
    Prachtig recept. Enigszins aangepaste versie gemaakt maar basis aangehouden. Wel verse foie gras gebruikt. Helaas te dunne witte asperges dus ‘rechtop’ lukte niet. Ook geen eetbare bloemen kunnen vinden. Zelf zure biet gemaakt. Ga zeker nog meer heerlijke happen maken.

    1. Hi Marcel, wat leuk dat je ermee aan de slag bent gegaan. Eerbare bloemen kun je evt ook online bestellen, ik koop ze zelf vaak bij de groothandel, maar niet iedereen heeft een pasje. Leuk dat je nog meer van mijn recepten gaat koken! Veel kookplezier, gr Francine

  2. Pingback: Aziatische tonijntartaar met citroengras - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept