Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Neem de gekookte kreeft erbij en leg hem op een grote snijplank, zn staart zal gekruld zijn, deze leg je plat neer. Spreid de scharen netjes links en rechts naast de kop zodat ze niet in de weg liggen.
Neem een zwaar en scherp mes erbij en steek de punt in het gedeelte waar het einde van de kop zit en de staart begint. Met kracht duw je het mes in het midden van de kop naar beneden. Je halveert de kop dus precies tot je vooraan bij de ogen bent aangekomen. Herhaal dit met de staart, zo is je kreeft gehalveerd.
Haal het darmkanaal eruit en de maaginhoud die in de kop zit. Haal de scharen los en geef hier een paar flinke tikken op zodat ze opensplijten.
Leg de kreeft met het vlees naar boven op een bakblik.
De lamsoorkruidenboter maken:
Neem een kom erbij en prak hier de zachte roomboter in met de olijfolie tot je een zachte saus krijgt.
Hak de schoongemaakte lamsoor en zeekraal fijn, pers de knoflook.
Mix alles met de boter goed door elkaar en breng op smaak met peper, chilivlokken en eventueel wat zeezout.
De kreeft grillen
Schep met een lepel lekker wat van de kruidenboter op de kreeft. Zet hem in de oven en verzet de stand van je oven naar grillstand. Grill de kreeft een minuutje of 6 tot het vlees goed heet is.
Serveer met wat friet en de rest van de lamsoorkruidenboter.