Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We koken eerst de mosselen. Was ze goed in koud water en doe ze dan in een grote pan met de wijn. Breng aan de kook en gaar ze een minuutje of 4. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.
Snipper de knoflook en hak het pepertje fijn. Hak de zeekraal in kleine stukjes. Snijd de gekookte octopus in plakjes.
Maak de lamsoor schoon en haal de blaadjes van de stokjes postelein. De stokjes gebruiken we niet.
Neem een grote wok erbij en verhit hier de olie in. Bak eerst de knoflook en de gehakte rode peper, breng op smaak met de persillade en peper, wees voorzichtig met zout. Doe dit op een lage temepratuur ander verbrandt de knoflook.
Kook ondertussen de pasta in een andere pan.
Voeg de mosseltjes ( uit de schelp gehaald ) en de octopus toe aan de wok en voeg ook de gewassen lamsoor toe. Roerbak kort.
Giet de pasta af en voeg toe aan de wok , en nu kun je ook de blaadjes postelein toevoegen. Hussel het geheel zodat alles lekker met elkaar gemixt is.
Heerlijk Happen!
Pas op met zout toevoegen in dit recept, de zeekraal en de lamsoor zijn al zout van zichzelf. Als je ook nog kwistig met zout strooit kan het te zout worden en dat is zonde! De octopus kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen, ze zijn dan al gekookt je hoeft er dus verder niets mee te doen.