Knoflook mossel pasta met lamsoor

Knoflook mossel pasta met lamsoor

Mosselen uit Zeeland, elk jaar weer een feestje als ze te verkrijgen zijn! De hangcultuurmosselen zijn altijd iets eerder dan de bodemcultuurmosselen. Maar eind mei kun je gegarandeerd weer mosselen uit eigen zee eten. En dat doen wij hier thuis maar al te graag. Vroeger als klein meisje vond ik het al een feestje want we aten er lekker stokbrood met sausjes bij en ik viste graag ook de stukjes wortel uit de pan. Knoflook pasta mosselen recept Italiaans.

In dit recept voegen we nog wat extra octopus toe en wat lamsoor en postelein. Allemaal in seizoen op het moment en daarmee maak je deze knoflook mossel pasta met lamsoor, een soort Italiaanse seafood aglio olio pasta met een beetje pit door de rode peper, aan de slag!

Knoflook mossel pasta met lamsoor

Knoflook mossel pasta met lamsoor

Mosselen die aan lange touwen hangen in de zee, dat is in het kort wat de “hangcultuurmossel” is. Doordat ze in het water hangen en niet op de bodem van de zee liggen krijgen ze meer voedsel en groeien daardoor harder. Hierdoor zijn ze dus al ruim een maand eerder goed dan de andere mosselen op de bodem. De smaak is overigens niet anders hoor, alleen dus de manier van kweken. Het kweken van de hangcultuurmosselen gaat een stuk sneller. Sinds 2011 is de mosselvisserij MSC gecertificeerd, een belangrijk keurmerk! Hierdoor weet je zeker dat het vangen van deze mosselen geen nadelige effecten heeft op het milieu.

Knoflook mossel pasta met lamsoor

Het Zeker Zeeuws keurmerk is een extra keurmerk wat je op de verpakking kunt aantreffen. Als je deze mosselen koopt dan weet je zeker dan van mosselzaad tot de uiteindelijke zwarte schelp op je bord daadwerkelijk uit Zeeland komt. Want er zijn jaren lang heel wat Deense mosselen in Zeeuwse water gegooid om vervolgens weer verkocht te worden als “echte” Zeeuwse mossel. Mosselen recept Italiaans

Knoflook mossel pasta met lamsoor

Knoflook mossel pasta met lamsoor

Heerlijke pittige pasta met echte Zeeuwse mosselen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 35 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: lamsoor, mosselen, octopus, pasta, zeekraal
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 1096kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 500 gr Zeeuwse mosselen
  • 2 octopus tentakels
  • 150 gr lamsoor
  • 10 takjes zeekraal
  • ½ bak postelein
  • 300 gr verse pasta
  • 5 tenen knoflook
  • 1 rood pepertje

uit de voorraadkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We koken eerst de mosselen. Was ze goed in koud water en doe ze dan in een grote pan met de wijn. Breng aan de kook en gaar ze een minuutje of 4. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.
  • Snipper de knoflook en hak het pepertje fijn. Hak de zeekraal in kleine stukjes. Snijd de gekookte octopus in plakjes.
  • Maak de lamsoor schoon en haal de blaadjes van de stokjes postelein. De stokjes gebruiken we niet.
  • Neem een grote wok erbij en verhit hier de olie in. Bak eerst de knoflook en de gehakte rode peper, breng op smaak met de persillade en peper, wees voorzichtig met zout. Doe dit op een lage temepratuur ander verbrandt de knoflook.
  • Kook ondertussen de pasta in een andere pan.
  • Voeg de mosseltjes ( uit de schelp gehaald ) en de octopus toe aan de wok en voeg ook de gewassen lamsoor toe. Roerbak kort.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de wok , en nu kun je ook de blaadjes postelein toevoegen. Hussel het geheel zodat alles lekker met elkaar gemixt is.
  • Heerlijk Happen!
Pas op met zout toevoegen in dit recept, de zeekraal en de lamsoor zijn al zout van zichzelf. Als je ook nog kwistig met zout strooit kan het te zout worden en dat is zonde! 
De octopus kun je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen, ze zijn dan al gekookt je hoeft er dus verder niets mee te doen. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Pasta, pasta mossel pasta recept ik lust het graag en heb hier nog een aantal andere toppers die je echt wilt proeven!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

mosselen recept Italiaans mossel pasta recept

17 gedachten over “Knoflook mossel pasta met lamsoor”

  1. Pingback: Cacio e pepe pasta met mosselen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Gevulde tomaten met mossel salade - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Spicey sloppy Joe een echte klassieker - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Pasta met Oosterschelde kreeft in roomsaus - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Traceerbaar en gezond de MSC vis - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Mosselen met zeekraal en lamsoren - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Italiaanse mosselen met truffel linguine - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Zeeuwse mosselen in currysaus - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Linguine aglio olio met mosseltjes - Heerlijke Happen

  10. Pingback: Zeeuwse mosselen van de plancha - Heerlijke Happen

  11. Pingback: Zwarte pasta met spinazie en kastanjechampignons - Heerlijke Happen

  12. Pingback: Amerikaanse rijk gevulde mossel chowder - Heerlijke Happen

  13. Pingback: Gestoofde kip met aglio pasta en peterselie - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept