Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de courgettes in ongveer 3 tot 4 mm dikke plakjes. doe ze in een kom en strooi er een beetje zout op. Laat ze even staan.
Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de plakjes courgette erop.
Verwarm je oven op 180 graden voor.
Breek de 8 eieren in een grote kom en strooi er wat peper en zout naar smaak bij. Met een handmixer klop je net zo lang tot je een heel schuimig geheel hebt. Giet dit over de courgettes heen en zet gelijk in de oven.
Bak voor 15 minuutjes tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Neem een koekenpan erbij en rul hierin het gehakt met de tomatenpuree, chilipoeder, ketchup en de gesnipperde ui.
Haal het bakblik uit de oven en trek voorzichtig het bakpapier met de courgette omelet op de werkblad.
Strooi de kaas erop en verdeel het gehakt erover. Rol voorzichtig de rol op en bak hem nogmaal een 15 minuutjes in de oven.
Snijd de rol in 4 delen en Heerlijk Happen!
Tip: Gebruik bakpapier om het oprollen makkelijk te maken.
Variatie: Voeg verse kruiden zoals peterselie of basilicum toe voor extra smaak
Nutrition Facts
Rocambole gevulde courgetterol uit de oven
Amount per Serving
Calories
600
% Daily Value*
Fat
45
g
69
%
Saturated Fat
21
g
131
%
Trans Fat
1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
14
g
Cholesterol
443
mg
148
%
Sodium
604
mg
26
%
Potassium
676
mg
19
%
Carbohydrates
8
g
3
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
40
g
80
%
Vitamin A
1312
IU
26
%
Vitamin C
20
mg
24
%
Calcium
528
mg
53
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.