Een voedzaam bananenbrood gemaakt met amandelmeel en volkoren tarwemeel, natuurlijk gezoet met agavesiroop en verrijkt met verse rode bessen. Perfect als gezond ontbijt of tussendoortje en eenvoudig aan te passen met verschillende soorten fruit of noten.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Prak de bananen in een kom en voeg alles toe behalve de rode bessen. Mix het geheel tot een glad beslag.
Met een spatel voeg je voorzichtig de rode bessen toe en "vouw"ze door het beslag. Giet dit dan in de ingevette broodbakvorm.
Zet in de oven op 175 graden voor 50/55 minuten. Check met een sateprikker.
Even laten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en aansnijdt. Heerlijk Happen!
Bananen tip: Gebruik zeer rijpe bananen met bruine vlekjes voor de meeste zoetheid en beste smaak Bessen variatie: Geen rode bessen? Vervang door blauwe bessen, frambozen of een mix van rood fruit Meelkeuze: De combinatie van amandelmeel en volkoren tarwemeel zorgt voor een goede balans tussen voedzaamheid en luchtigheid[ Bewaren: Dit bananenbrood blijft 3-4 dagen goed in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur Invriezen: Snijd in plakken en vries individueel in voor snelle, gezonde snacks[10]. Serveren: Heerlijk als ontbijt met wat Griekse yoghurt of als tussendoortje bij de koffie[6]. Controle: Gebruik altijd de satéprikker-test zoals vermeld in het recept om te controleren of het brood gaar is
Nutrition Facts
Rode bessen amandelmeel bananenbrood
Amount per Serving
Calories
138
% Daily Value*
Fat
7
g
11
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
0.4
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
30
mg
10
%
Sodium
60
mg
3
%
Potassium
121
mg
3
%
Carbohydrates
16
g
5
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
146
IU
3
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
29
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.