Een luxe Italiaans pastagerecht met malse gamba’s, verse spinazie en zongedroogde tomaten in een romige saus. Binnen 20 minuten klaar en perfect voor zowel doordeweekse maaltijden als speciale gelegenheden.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Begin met het koken van de bucatini pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking voor een perfecte ‘al dente’ textuur
Verhit ondertussen olijfolie in een grote pan en fruit de gesnipperde sjalot tot deze glazig is. Pers de tenen knoflook uit en snipper de sjalot. Bak deze kort in de koekenpan en voeg dan de spinazie toe. Laat deze slinken en voeg hier de olijven, zongedroogde tomaatjes en gamba's aan toe en bak tot de gamba's mooi roze zijn. Breng op smaak met de persillade, zout en peper. Schenk de kookroom erbij en mix het geheel goed.
Laat de pasta uitlekken en schep op de borden, verdeel de gamba-groentemix over de pasta en serveer direct.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Romige Bucatini Pasta met Gamba’s in Spinaziesaus
Amount per Serving
Calories
630
% Daily Value*
Fat
35
g
54
%
Saturated Fat
19
g
119
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
12
g
Cholesterol
214
mg
71
%
Sodium
872
mg
38
%
Potassium
1597
mg
46
%
Carbohydrates
52
g
17
%
Fiber
8
g
33
%
Sugar
8
g
9
%
Protein
31
g
62
%
Vitamin A
15428
IU
309
%
Vitamin C
47
mg
57
%
Calcium
300
mg
30
%
Iron
6
mg
33
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.