200grampaddestoelen mix - in kleine stukjes gesneden
½teenknoflook - geperst
1sjalot - gesnipperd
1blokjeanijsmelk - deRuijter
100mlgroentebouillon
300mlkookroom
2elmelk
1eldragon - fijngesneden
1elrozemarijn - fijngehakt
peper
zout
2elolijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Olijfolie in een passende pan verhitten en hierin de sjalot, knoflook en paddenstoelen aanfruiten.
Haal de helft van de paddenstoelen eruit voeg dragon toe, en bewaar in een bakje op kamertemperatuur.
Voeg nu de room, melk, anijs en groentebouillonblokje toe en breng aan de kook.
Vervolgens met de staafmixer mixen en door een zeef passeren.
De soep nu proeven en op smaak brengen met peper en zout naar wens.
Soep wanneer nodig opwarmen en met staafmixer schuimig maken. D paddenstoelenmix uit het bakje in de bodem van het glaasje en/of kopje scheppen en de hete soep er opgieten.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Romige paddenstoelensoep met anijsmelk
Amount per Serving
Calories
369
% Daily Value*
Fat
34
g
52
%
Saturated Fat
17
g
106
%
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
7
g
Cholesterol
85
mg
28
%
Sodium
4276
mg
186
%
Potassium
248
mg
7
%
Carbohydrates
12
g
4
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
6
g
7
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
1118
IU
22
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
57
mg
6
%
Iron
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.