Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de asperges, snijd het houtachtige onderste deel af. Kook ze in ruim water met een snufje zout (en eventueel een snufje suiker) circa 5-8 minuten tot ze beetgaar zijn (afhankelijk van dikte). Giet af en laat afkoelen. Of stoom ze gaar in een stoomoven.
Kook de krieltjes in schil voor 10 minuten in water met zout, laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
Pak een bakblik met bakpapier erbij en leg de krieltjes in twee ronde vormen erop. Leg de uitgelekte krieltjes op de bakplaat, met wat ruimte ertussen. Druk elke krielt voorzichtig maar stevig plat met de onderkant van een glas tot een dikte van ca. 1-1.5 cm. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met persillade en Parmezaanse kaas. Bak in de voorverwarmde oven (200°C) circa 25-30 minuten, of tot goudbruin en lekker krokant.
In een kom prak je de gekookte eieren, en breng op smaak met het chilipoeder, kerriepoeder, zout, peper, gehakte peterselie, wat persillade, de halvanaise en de in stukjes gesneden ham, en mix het geheel goed. Snijd de asperges in stukjes en voeg ook deze toe.
Haal de geplette aardappels uit de oven en schep de schijf voorzichtig op een bord, en schep daar de asperge-ei salade op.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Smashed potatoes aspergesalade
Amount per Serving
Calories
313
% Daily Value*
Fat
16
g
25
%
Saturated Fat
7
g
44
%
Trans Fat
0.03
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
6
g
Cholesterol
268
mg
89
%
Sodium
611
mg
27
%
Potassium
569
mg
16
%
Carbohydrates
20
g
7
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
22
g
44
%
Vitamin A
721
IU
14
%
Vitamin C
21
mg
25
%
Calcium
420
mg
42
%
Iron
3
mg
17
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.