Snel Mediterraans Brood met Zongedroogde Tomaten, Olijven en Kappertjes
Een knapperig Italiaans geïnspireerd brood zonder rijstijd dat binnen een uur klaar is. Met zongedroogde tomaten, olijven en Italiaanse kruiden - perfect voor bij soep, salades of als borrelbrood.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 190 graden.
Neem een kom erbij en doe hierin eerst de droge ingrediënten, mix het geheel goed door elkaar.
Voeg de blokjes boter toe en kneed deze helemaal door het meel zodat het kleine korreltjes worden.
Voeg de tomaatjes, olijven, en kappertjes toe en mix goed.
Nu voeg je het ei en de karnemelk toe en meng je heel kort tot er een grof samenhangend deeg ontstaat. ( dit kan met een pollepel) Echt niet te lang mixen het geheel blijft heel grof en korrelig.
Bebloem je werkblad en schep het deeg uit de kom, vorm een bol van het deeg. Let op het is heel "sticky" , bebloem daarom ook je handen zodat het zo min mogelijk blijft plakken. Snijd met een mes een kruis in het deeg en strooi nog wat Italiaanse kruiden erop.
Leg een vel bakpapier op de bodem van je springvorm (het brood hoef de randen niet te raken, het mag bijv ook op een quichevorm gelegd worden of een platte schaal). Leg de bol erop, deze zal tijdens het bakken nog weel iets rijzen en uitzetten.
Zet in de oven voor 40-45 minuutjes tot het mooi goudbruin aan de buitenkant is.
Laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Snel Mediterraans Brood met Zongedroogde Tomaten, Olijven en Kappertjes
Amount per Serving
Calories
200
% Daily Value*
Fat
6
g
9
%
Saturated Fat
3
g
19
%
Trans Fat
0.2
g
Polyunsaturated Fat
0.5
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
24
mg
8
%
Sodium
188
mg
8
%
Potassium
124
mg
4
%
Carbohydrates
31
g
10
%
Fiber
1
g
4
%
Sugar
5
g
6
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
212
IU
4
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
43
mg
4
%
Iron
2
mg
11
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.