Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Smeer de kippendijen in met de boemboe aan beide zijdes en schenk er dan de yoghurt overheen. Ook aan beide zijdes insmeren en laat dit even intrekken.
Mix alle ingrediënten voor de knoflooksaus en laat staan tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Grill de kippendijen in de grillpan, de yoghurt kan een beetje verbranden dat is niet erg. Als ze aan beide zijdes mooi bruin zijn, leg je ze in een ovenschaal en laat nog even nagaren in de oven. Snijd het vlees daarna in reepjes.
Bak het lamsvlees in een koekenpan.
Hak/ snijd/ snipper de groenten zoals hier boven beschreven.
Bak de flatbreads even kort af in de oven en doe ze dan in een kom.
Eerst een laagje knoflooksaus erin, dan vul je hem verder op met de gesneden groenten, het vlees, en maak af met de peterselie en rode peper en extra knoflooksaus erop.
( je kunt de flatbreads ook in een aluminium folie opvouwen tot een soort durum)
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Tandoori kip met lam flatbread
Amount per Serving
Calories
489
% Daily Value*
Fat
21
g
32
%
Saturated Fat
6
g
38
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
8
g
Cholesterol
141
mg
47
%
Sodium
364
mg
16
%
Potassium
1040
mg
30
%
Carbohydrates
38
g
13
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
39
g
78
%
Vitamin A
9726
IU
195
%
Vitamin C
84
mg
102
%
Calcium
108
mg
11
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.