Verfrissende tequila cocktail met verse perziken en citroenzeste, perfect voor warme zomerdagen. Deze makkelijke slushy is klaar in 12 minuten en een hit op elke BBQ of tuinfeest!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Met je microplane rasp je de schil van je citroen af, neem een bio citroen deze zijn onbespoten. Doe de zeste in een kom en doe daar de 2 el suiker bij, mix het geheel.
Haal over het randje van het glas je citroen zodat er wat sap op zit en dip de rand dan door het suiker-zeste mengsel.
Haal de pit uit de perziken en snijd het vlees in stukken, doe in de blender en blend kort tot het papperig is. Giet in de kom bij de overgebleven suiker en zeste. Pers de citroen uit en voeg het sap toe.
Blend 2 tot 3 handen ijsklonten tot kleine ijsvlokken en schep in de kom erbij en mix het geheel dan met de tequila en schep in de glazen. Serveer direct.
Cheers!
Gebruik biologische citroenen voor de zeste. Voor een alcoholvrije versie vervang je de tequila door extra citroensap en een scheutje bruiswater.ries de perziken 30 minuten van tevoren in voor een nog dickere slushy consistentie. Zonder sterke blender? Gebruik de ziplock-methode zoals beschreven!