Toast met Aubergine Mosterdspread & Bleu d’Auvergne
Romige spread van geroosterde aubergine en Maille mosterd op rustiek brood, getopt met blauwe kaas, druiven en pijnboompitten. Een originele Franse lunch.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst de aubergine erbij en zet je oven aan op 200 graden. Bekleed dan een bakblik met bakpapier en snij de aubergine door het midden. Kerf met je mes een ruitjes patroon in de aubergine en zet hem in de oven voor een half uur. Laat daarna heel even afkoelen en schraap dan het vruchtvlees uit de aubergine.Toast met aubergine mosterdspread
Pak je keukenmachine erbij en doe hier het vruchtvlees in. Schep er twee theelepels mosterd bij, zout, peper naar smaak en een scheut olijfolie. ( 40 ml) Draai het geheel tot een zachte mousse en voilà je spread is klaar!
Bak ondertussen in de oven het brood af als je net als ik een afbakbrood gebruikt. Snij het daarna in lekkere grove dikke plakken.
Besmeer het brood eerst met de auberginespread en leg er daarna wat plakken kaas op. Top af met wat druifjes en pijnboompitjes.
Tip: Gebruik surplus auberginespread als dip of sandwichvulling
Serveersuggestie: Maak af met extra pijnboompitten of walnoot
Nutrition Facts
Toast met Aubergine Mosterdspread & Bleu d’Auvergne
Amount per Serving
Calories
196
% Daily Value*
Fat
1
g
2
%
Saturated Fat
0.2
g
1
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
0.4
g
Monounsaturated Fat
0.1
g
Sodium
71
mg
3
%
Potassium
544
mg
16
%
Carbohydrates
20
g
7
%
Fiber
7
g
29
%
Sugar
9
g
10
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
53
IU
1
%
Vitamin C
5
mg
6
%
Calcium
38
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.