Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Doe alle kruiden en specerijen in een koekenpan en bak dit een aantal minuutjes op rustig vuur tot je het begint te ruiken.
Daarna alles in de vijzel doen en even flink de vijzel erover laten gaan / draaien.
Doe de olijfolie, geroosterde paprika, knoflook, jalapeño, citroensap, tomatenpuree, samen met de specerijen uit de vijzel in een keukenmachine en draai tot je een mooie lobbige saus hebt.
Voorzichtig Heerlijk Happen ;-)
Nutrition Facts
Zelf Harissa Maken Hét Basisrecept
Amount per Serving
Calories
604
% Daily Value*
Fat
57
g
88
%
Saturated Fat
8
g
50
%
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
40
g
Sodium
461
mg
20
%
Potassium
885
mg
25
%
Carbohydrates
27
g
9
%
Fiber
6
g
25
%
Sugar
12
g
13
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
2718
IU
54
%
Vitamin C
318
mg
385
%
Calcium
92
mg
9
%
Iron
4
mg
22
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.