Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Doe de bloem, koekkruiden, basterdsuiker en 1/4 tl zout in een kom. Voeg de koude boterblokjes toe. Kneed de ingrediënten met je handen tot een kruimige massa.
Voeg het losgeklopte ei toe. Kneed het deeg nu tot het glad is. Vorm een bal van het deeg, pak het in vershoudfolie in en laat het 60 minutennin de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestrooi het aanrecht dun met wat bloem. Rol het deeg gelijkmatig uit tot een dikte van ca. een ½ cm. Steek met de uitsteekvormpjes figuurtjes uit het deeg. Snijd een rechthoekje uit waar je het koekje mee op de mok gaat zetten straks.
Bak de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat voor 12 minuten in de oven.
Haal ze uit de oven en laat helemaal afkoelen, eventueel kun je ze nog versieren.
Nutrition Facts
Zo maak je mug huggers mokkoekjes
Amount per Serving
Calories
76
% Daily Value*
Fat
3
g
5
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
0.2
g
Monounsaturated Fat
1
g
Cholesterol
9
mg
3
%
Sodium
30
mg
1
%
Potassium
10
mg
0
%
Carbohydrates
11
g
4
%
Fiber
0.2
g
1
%
Sugar
4
g
4
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
104
IU
2
%
Vitamin C
0.001
mg
0
%
Calcium
3
mg
0
%
Iron
0.4
mg
2
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.