Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove blokjes.
Snijd de kip en kruid ze met de kruidenmix ( of anders het gerookte paprikapoeder en wat zout).
Bak de kip blokjes in de stoofpan met wat olijfolie maar niet helemaal gaar. (ze gaan straks nog even terug in de pan, kipfilet wordt anders te droog.) Leg ze apart op een bord.
Bak de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook met de rest van de kruiden en specerijen in de pan glazig, voeg dan de zoete aardappel toe. Bak het geheel voor een aantal minuten.
Schenk de tomatensaus en kokosmelk in de pan erbij. Nu doe je de doperwten en kikkererwten erbij. Roer goed door en met het deksel op de pan laat je het geheel rustig pruttelen voor een minuut of 40. Daarna voeg je de kip toe en laat deze nog 10 min meepruttelen.
Schep in de kommen en strooi er wat peterselie en de granaatappelpitjes op! Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Zoete aardappel curry met kip
Amount per Serving
Calories
523
% Daily Value*
Fat
25
g
38
%
Saturated Fat
19
g
119
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
80
mg
27
%
Sodium
634
mg
28
%
Potassium
1451
mg
41
%
Carbohydrates
43
g
14
%
Fiber
9
g
38
%
Sugar
10
g
11
%
Protein
35
g
70
%
Vitamin A
16675
IU
334
%
Vitamin C
28
mg
34
%
Calcium
108
mg
11
%
Iron
7
mg
39
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.