Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Doe ze in een ovenschaal en druppel de olijfolie erover en bestrooi met de baharat kruidenmix. Even goed schudden en dan in de oven voor 25/30 minuutjes.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met de kipkruiden. Bak de kip in een koekenpan met wat olijfolie.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en mix het geheel tot een sausje.
Was de spinazie en maak goed droog in een slacentrifuge, of een theedoek.
Doe de spinazie in de kommen en druppel er wat saus over. Schep de zoete aardappel en kip erop en bestrooi met de persillade kruiden. Maak af met de Hüttenkäse en eventueel wat verse peterselie.
Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Zoete aardappel spinazie kipsalade
Amount per Serving
Calories
478
% Daily Value*
Fat
10
g
15
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.03
g
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
3
g
Cholesterol
121
mg
40
%
Sodium
555
mg
24
%
Potassium
2265
mg
65
%
Carbohydrates
48
g
16
%
Fiber
10
g
42
%
Sugar
14
g
16
%
Protein
50
g
100
%
Vitamin A
35767
IU
715
%
Vitamin C
58
mg
70
%
Calcium
235
mg
24
%
Iron
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.