Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We starten met de aardappeltjes te koken of stomen. Ik heb ze zelf 15 minuutjes in de stoomoven gelegd. Hiermee zijn ze wat zachter maar nog niet helemaal door en door gaar vanbinnen. Het velletje laten we op de aardappeltjes zitten.
Neem de spiesen erbij, ik gebruik altijd stalen omdat je deze makkelijk kunt hergebruiken, en rijg de aardappeltjes om en om aan de spies.
Maak een kruidenolie door één teen knoflook te persen, een klein rood pepertje, en wat verse peterselie fijn te hakken en in 150 ml olijfolie te stoppen. Voeg hier een eetlepel kruiden aan toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat ze lekker een nacht marineren.
Neem een kom erbij waar de spiesen in passen en leg ze daarin. Giet de olie er overheen en laat het geheel een nachtje marineren, dat kan in de koelkast, maar kan ook op het aanrecht afgedekt met een stuk aluminiumfolie.
Wanneer de bbq aan gaat en hij lekker op temperatuur is leg je de spiesen op de bbq en gaar je ze verder door ze telkens een beetje te draaien.
Draai ze regelmatig zodat het velletje niet verbrandt.
Als ze een mooi kleurtje hebben haal je ze van de bbq en serveer je ze met nog wat kruidenolie erbij. Zo heb je een heerlijk bijgerecht bij je BBQ en eens een hele andere manier van aardappeltjes eten!