Gekruide aardappelspiesjes van de bbq

Gekruide aardappelspiesjes van de bbq

Geschatte leestijd: 3 minuten

Hoewel een gepofte aardappel van de BBQ met een lekker sausje erbij natuurlijk heel lekker is kun je ook op een andere manier een top bijgerecht maken. Deze gekruide aardappelspiesjes van de bbq gingen stuk voor stuk op, een recept dat duidelijk een plekje verdiend heeft hier op mijn website. En zoals veel van mijn recepten zijn ze helemaal niet moeilijk om te maken. In dit geval koos ik voor twee verschillende aardappeltjes zodat het er op de spies nog vrolijker uitziet.

Gekruide aardappelspiesjes van de bbq
Heerlijk genieten van goed gekruide aardappeltjes.

En zo maak je de gekruide aardappelspiesjes van de bbq:

We starten met de aardappeltjes te koken of stomen. Ik heb ze zelf 15 minuutjes in de stoomoven gelegd. Hiermee zijn ze wat zachter maar nog niet helemaal door en door gaar vanbinnen. Het velletje laten we op de aardappeltjes zitten.

Gekruide aardappelspiesjes van de bbq
Laat ze lekker een nacht marineren.

Neem de spiesen erbij, ik gebruik altijd stalen omdat je deze makkelijk kunt hergebruiken, en rijg de aardappeltjes om en om aan de spies.

Maak een kruidenolie door één teen knoflook te persen, een klein rood pepertje, en wat verse peterselie fijn te hakken en in 150 ml olijfolie te stoppen. Voeg hier een eetlepel kruiden aan toe en breng op smaak met peper en zout.

Marineren

Neem een kom erbij waar de spiesen in passen en leg ze daarin. Giet de olie er overheen en laat het geheel een nachtje marineren, dat kan in de koelkast, maar kan ook op het aanrecht afgedekt met een stuk aluminiumfolie.

Op de bbq

Wanneer de bbq aan gaat en hij lekker op temperatuur is leg je de spiesen op de bbq en gaar je ze verder door ze telkens een beetje te draaien.

Gekruide aardappelspiesjes van de bbq

Als ze een mooi kleurtje hebben haal je ze van de bbq en serveer je ze met nog wat kruidenolie erbij. Zo heb je een heerlijk bijgerecht bij je BBQ en eens een hele andere manier van aardappeltjes eten!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gekruide aardappelspiesjes van de bbq

Deze gekruide aardappelspiesjes van de bbq gingen stuk voor stuk op, een recept dat duidelijk een plekje verdiend heeft hier op mijn website

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 26 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: aardappelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 9kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We starten met de aardappeltjes te koken of stomen. Ik heb ze zelf 15 minuutjes in de stoomoven gelegd. Hiermee zijn ze wat zachter maar nog niet helemaal door en door gaar vanbinnen. Het velletje laten we op de aardappeltjes zitten.
  • Neem de spiesen erbij, ik gebruik altijd stalen omdat je deze makkelijk kunt hergebruiken, en rijg de aardappeltjes om en om aan de spies.
  • Maak een kruidenolie door één teen knoflook te persen, een klein rood pepertje, en wat verse peterselie fijn te hakken en in 150 ml olijfolie te stoppen. Voeg hier een eetlepel kruiden aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat ze lekker een nacht marineren.
  • Neem een kom erbij waar de spiesen in passen en leg ze daarin. Giet de olie er overheen en laat het geheel een nachtje marineren, dat kan in de koelkast, maar kan ook op het aanrecht afgedekt met een stuk aluminiumfolie.
  • Wanneer de bbq aan gaat en hij lekker op temperatuur is leg je de spiesen op de bbq en gaar je ze verder door ze telkens een beetje te draaien.
  • Draai ze regelmatig zodat het velletje niet verbrandt.
  • Als ze een mooi kleurtje hebben haal je ze van de bbq en serveer je ze met nog wat kruidenolie erbij. Zo heb je een heerlijk bijgerecht bij je BBQ en eens een hele andere manier van aardappeltjes eten!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Nog meer lekkers met aardappel maken? Probeer eens deze:

  • Of deze heerlijke aardappelsalade

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

aardappel spiesjes

Start » Recepten » Hapjes » Gekruide aardappelspiesjes van de bbq

2 gedachten over “Gekruide aardappelspiesjes van de bbq”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept