Gekruide aardappelspiesjes van de bbq

Gekruide aardappelspiesjes van de bbq

Hoewel een gepofte aardappel van de BBQ met een lekker sausje erbij natuurlijk heel lekker is kun je ook op een andere manier een top bijgerecht maken. Deze gekruide aardappelspiesjes van de bbq gingen stuk voor stuk op, een recept dat duidelijk een plekje verdiend heeft hier op mijn website. En zoals veel van mijn recepten zijn ze helemaal niet moeilijk om te maken. In dit geval koos ik voor twee verschillende aardappeltjes zodat het er op de spies nog vrolijker uitziet.

Gekruide aardappelspiesjes van de bbq
Heerlijk genieten van goed gekruide aardappeltjes.
  • een zakje gemengde aardappeltjes
  • olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • zout / peper
  • knoflook
  • peterselie
  • rood pepertje

En zo maak je de Ossobuco met gemolata:

We starten met de aardappeltjes te koken of stomen. Ik heb ze zelf 15 minuutjes in de stoomoven gelegd. Hiermee zijn ze wat zachter maar nog niet helemaal door en door gaar vanbinnen. Het velletje laten we op de aardappeltjes zitten.

Neem de spiesen erbij, ik gebruik altijd stalen omdat je deze makkelijk kunt hergebruiken, en rijg de aardappeltjes om en om aan de spies.

Maak een kruidenolie door één teen knoflook te persen, een klein rood pepertje, en wat verse peterselie fijn te hakken en in 150 ml olijfolie te stoppen. Voeg hier een eetlepel kruiden aan toe en breng op smaak met peper en zout.

Gekruide aardappelspiesjes van de bbq
Laat ze lekker een nacht marineren.

Marineren

Neem een kom erbij waar de spiesen in passen en leg ze daarin. Giet de olie er overheen en laat het geheel een nachtje marineren, dat kan in de koelkast, maar kan ook op het aanrecht afgedekt met een stuk aluminiumfolie.

Op de bbq

Wanneer de bbq aan gaat en hij lekker op temperatuur is leg je de spiesen op de bbq en gaar je ze verder door ze telkens een beetje te draaien.

Gekruide aardappelspiesjes van de bbq
Draai ze regelmatig zodat het velletje niet verbrandt.

Gekruide aardappelspiesjes van de bbq

Als ze een mooi kleurtje hebben haal je ze van de bbq en serveer je ze met nog wat kruidenolie erbij. Zo heb je een heerlijk bijgerecht bij je BBQ en eens een hele andere manier van aardappeltjes eten!

Nog meer lekkers met aardappel maken? Probeer eens deze:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

1 gedachte over “Gekruide aardappelspiesjes van de bbq”

  1. Pingback: Boterzachte maiskolf van de BBQ - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *