Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst de champignons goed schoon met een borsteltje en snij ze vervolgens in dunne plakjes, dan leg je ze in een vergiet en giet je er kokendheet water overheen. Zorg dus dat je genoeg water gekookt hebt. Of gebruik bijvoorbeeld je Quooker. Laat deze plakjes goed uitlekken en droog ze daarna voorzichtig met wat keukenpapier.
Dan leg je ze dakpansgewijs op de bordjes.
In een koekenpan bak je daarna de spekjes tot ze lekker krokant zijn. Veeg vervolgens de koekenpan schoon met wat keukenpapier en bak hierin de gehakte paranoten kort tot ze licht gekleurd zijn.
Snipper de sjalot en hak de bieslook fijn en zet deze even apart.
Pak ten slotte alle ingrediënten voor de dressing en doe deze in een schaaltje. Met een garde klop je het tot een mooie dressing. Met een lepel druppel je vervolgens voorzichtig wat dressing over de champignons.
Champignoncarpaccio met spek en notenChampignoncarpaccio met spek en noten
Maak de bordjes op met de spekjes, geroosterde noten, de gesnipperde sjalot en de bieslook.