Champignoncarpaccio met spek en noten

Champignoncarpaccio met spek en noten

Champignoncarpaccio met spek en noten

Dit is echt een verrassend lekker voorgerechtje! Super simpel om te maken en het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Champignons worden vaak goed doorbakken tot ze bruin zijn of verwerkt in een recept. Hierdoor zijn ze slechts opvulling in een ander recept. Maar bij deze champignoncarpaccio met spek en noten zijn ze in hun volle glorie te proeven. Natuurlijk wel met een lekkere dressing erbij. Drink er een lekker fris wit wijntje bij en zo heb je een stukje zomer op je bord.

Voor 4 personen heb je nodig:champignoncarpaccio met spek en noten

  • 1 doos witte champignons 400 gram
  • 4  eetlepels gesnipperde verse bieslook
  • 75 gram uitgebakken spekjes
  • 1 handvol gehakte paranoten
  • 1 sjalot gesnipperd
Voor de dressing heb je nodig:
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • peper/zout

En zo maak je het:

-Maak eerst  de champignons goed schoon met een borsteltje en snij ze vervolgens in dunne plakjes, dan leg je ze in een vergiet en giet je er kokendheet water overheen. Zorg dus dat je genoeg water gekookt hebt. Of gebruik bijvoorbeeld je Quooker. Laat deze plakjes goed uitlekken en droog ze daarna voorzichtig met wat keukenpapier.

-Dan leg je ze dakpansgewijs op de bordjes.

-In een koekenpan bak je daarna de spekjes tot ze lekker krokant zijn. Veeg vervolgens de koekenpan schoon met wat keukenpapier en bak hierin de gehakte paranoten kort tot ze licht gekleurd zijn.

-Snipper de sjalot en hak de bieslook fijn en zet deze even apart.

-Pak ten slotte alle ingrediënten voor de dressing en doe deze in een schaaltje. Met een garde klop je het tot een mooie dressing. Met een lepel druppel je vervolgens voorzichtig wat dressing over de champignons.

Champignoncarpaccio met spek en notenChampignoncarpaccio met spek en noten

Maak de bordjes op met de spekjes, geroosterde noten, de gesnipperde sjalot en de bieslook.

Schenk er een frisse Viogner bij en: Héérlijk happen!

3 gedachten over “Champignoncarpaccio met spek en noten”

  1. Pingback: Papardelle carbonara - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Pompoensoep met geitenkaas - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.