Tijdens een bbq kunnen wij hier thuis enorm genieten van een lekker stukje vlees. Favoriet bij ons zijn een fijn stukje ribeye en voor mijn dochter kippetjes. Maar er is zoveel meer lekkers van de BBQ te krijgen dat ook heel prima vegetarisch kan zijn.
kruidenmix uit een potje - dat mag jouw favoriet zijn, ik kies vaak voor persillade
olijfolie
honing
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Gebruik lekker de groenten die jij lekker vindt. Of kies ervoor om je groentelade leeg te maken, zo kan dit een mooi zero-waste recept zijn.
We beginnen met de maiskolven. Deze kook of stoom je voor gebruik eerst gaar. Ik leg ze altijd 20 minuten in mijn stoomoven op 100 graden. Daarna zijn ze makkelijk op de spies te rijgen.
De rest van de groente snijd je in stukjes en deze rijg je dan om en om aan de spies. Ik gebruik altijd stalen spiesen, deze zijn makkelijk schoon te maken en hoef je ook niet in water te weken zodat ze niet op de bbq verbranden.
Steek je bbq aan en zorg dat hij lekker op temperatuur is. Smeer de spiesen in met olijfolie en bestrooi ze met de kruidenmix.
Grill de groente gaar op de bbq door ze regelmatig even te draaien. Haal ze dan eventjes van het vuur en besmeer ze rondom met wat kruidenhoning. Leg ze nog een paar minuutjes terug op de BBQ.