Kleurrijke groentespies met honingglazuur, gegrild op de BBQ voor een zoet, rokerig en gezond bijgerecht. Ideaal voor elke zomerbarbecue, klaar in 50 minuten.
kruidenmix uit een potje - dat mag jouw favoriet zijn, ik kies vaak voor persillade
olijfolie
honing
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Gebruik lekker de groenten die jij lekker vindt. Of kies ervoor om je groentelade leeg te maken, zo kan dit een mooi zero-waste recept zijn.
We beginnen met de maiskolven. Deze kook of stoom je voor gebruik eerst gaar. Ik leg ze altijd 20 minuten in mijn stoomoven op 100 graden. Daarna zijn ze makkelijk op de spies te rijgen.
De rest van de groente snijd je in stukjes en deze rijg je dan om en om aan de spies. Ik gebruik altijd stalen spiesen, deze zijn makkelijk schoon te maken en hoef je ook niet in water te weken zodat ze niet op de bbq verbranden.
Steek je bbq aan en zorg dat hij lekker op temperatuur is. Smeer de spiesen in met olijfolie en bestrooi ze met de kruidenmix.
Grill de groente gaar op de bbq door ze regelmatig even te draaien. Haal ze dan eventjes van het vuur en besmeer ze rondom met wat kruidenhoning. Leg ze nog een paar minuutjes terug op de BBQ.
Tip: Gebruik stalen BBQ-spiesen voor makkelijk schoonmaken en voorkom aanbranden.”Let op: Draai de spiesen regelmatig om gelijkmatig garen te garanderen
Nutrition Facts
Honey glazed groentespies van de bbq
Amount per Serving
Calories
140
% Daily Value*
Fat
2
g
3
%
Saturated Fat
0.5
g
3
%
Trans Fat
0.01
g
Polyunsaturated Fat
1
g
Monounsaturated Fat
0.4
g
Sodium
28
mg
1
%
Potassium
832
mg
24
%
Carbohydrates
30
g
10
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
14
g
16
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
2228
IU
45
%
Vitamin C
105
mg
127
%
Calcium
35
mg
4
%
Iron
1
mg
6
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.