honey glazed groentespies van de bbq

Honey glazed groentespies van de bbq

Tijdens een bbq kunnen wij hier thuis enorm genieten van een lekker stukje vlees. Favoriet bij ons zijn een fijn stukje ribeye en voor mijn dochter kippetjes. Maar er is zoveel meer lekkers van de BBQ te krijgen dat ook heel prima vegetarisch kan zijn. Zo maak ik heel regelmatig lekkere maiskolven met olijfolie, kruiden en roomboter. Maar ook deze honey glazed groentespies van de bbq is zeker een aanrader. De zoete honing geeft extra veel smaak aan de groente, en de bbq doet de rest met zijn rooksmaak. Natuurlijk super makkelijk om te maken, dus met weinig moeite heb je een fijn bijgerecht bij je bbq.

honey glazed groentespies van de bbq
  • rode paprika
  • rode ui
  • maiskolven
  • groene courgette
  • champignons
  • grafitti aubergine ( anders gewoon de paarse)
  • kruidenmix uit een potje ( dat mag jouw favoriet zijn, ik kies vaak voor persillade )
  • olijfolie
  • honing
honey glazed groentespies van de bbq
Kies voor een lekkere kruidenhoning.

En zo maak je het:

Gebruik lekker de groenten die jij lekker vindt. Of kies ervoor om je groentelade leeg te maken, zo kan dit een mooi zero-waste recept zijn.

We beginnen met de maiskolven. Deze kook of stoom je voor gebruik eerst gaar. Ik leg ze altijd 20 minuten in mijn stoomoven op 100 graden. Daarna zijn ze makkelijk op de spies te rijgen.

De rest van de groente snijd je in stukjes en deze rijg je dan om en om aan de spies. Ik gebruik altijd stalen spiesen, deze zijn makkelijk schoon te maken en hoef je ook niet in water te weken zodat ze niet op de bbq verbranden.

Steek je bbq aan en zorg dat hij lekker op temperatuur is. Smeer de spiesen in met olijfolie en bestrooi ze met de kruidenmix.

Lekker grillen op de bbq.

Honey glazed groentespies van de bbq

Grill de groente gaar op de bbq door ze regelmatig even te draaien. Haal ze dan eventjes van het vuur en besmeer ze rondom met wat kruidenhoning. Leg ze nog een paar minuutjes terug op de BBQ en daarna: Heerlijk Happen!

1 gedachte over “Honey glazed groentespies van de bbq”

  1. Pingback: Courgette spies met mozzarella - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *