honey glazed groentespies van de bbq

Honey glazed groentespies van de bbq

Geschatte leestijd: 3 minuten

Tijdens een bbq kunnen wij hier thuis enorm genieten van een lekker stukje vlees. Favoriet bij ons zijn een fijn stukje ribeye en voor mijn dochter kippetjes. Maar er is zoveel meer lekkers van de BBQ te krijgen dat ook heel prima vegetarisch kan zijn. Zo maak ik heel regelmatig lekkere maiskolven met olijfolie, kruiden en roomboter. Maar ook deze honey glazed groentespies van de bbq is zeker een aanrader. De zoete honing op de groente spiesjes geven extra veel smaak aan de groente, en de bbq doet de rest met zijn rooksmaak. Natuurlijk super makkelijk om te maken, dus met weinig moeite heb je een fijn bijgerecht bij je bbq.

honey glazed groentespies van de bbq

En zo maak je de honey glazed groentespies van de bbq:

Gebruik lekker de groenten die jij lekker vindt. Of kies ervoor om je groentelade leeg te maken, zo kan dit een mooi zero-waste recept zijn.

We beginnen met de maiskolven. Deze kook of stoom je voor gebruik eerst gaar. Ik leg ze altijd 20 minuten in mijn stoomoven op 100 graden. Daarna zijn ze makkelijk op de spies te rijgen.

honey glazed groentespies van de bbq
Kies voor een lekkere kruidenhoning.

De rest van de groente snijd je in stukjes en deze rijg je dan om en om aan de spies. Ik gebruik altijd stalen spiesen, deze zijn makkelijk schoon te maken en hoef je ook niet in water te weken zodat ze niet op de bbq verbranden.

Steek je bbq aan en zorg dat hij lekker op temperatuur is. Smeer de spiesen in met olijfolie en bestrooi ze met de kruidenmix.

groente spiesjes
Lekker grillen op de bbq.

Honey glazed groentespies van de bbq

Grill de groente voor de groente spiesjes gaar op de bbq door ze regelmatig even te draaien. Haal ze dan eventjes van het vuur en besmeer ze rondom met wat kruidenhoning. Leg ze nog een paar minuutjes terug op de BBQ

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

honey glazed groentespies van de bbq

Honey glazed groentespies van de bbq

Tijdens een bbq kunnen wij hier thuis enorm genieten van een lekker stukje vlees. Favoriet bij ons zijn een fijn stukje ribeye en voor mijn dochter kippetjes. Maar er is zoveel meer lekkers van de BBQ te krijgen dat ook heel prima vegetarisch kan zijn.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 13 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bbq, groenten
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 140kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 rode paprika
 • 1 rode ui
 • 2 maiskolven
 • 1 groene courgette
 • 4 champignons
 • 1 grafitti aubergine - anders gewoon de paarse
 • kruidenmix uit een potje - dat mag jouw favoriet zijn, ik kies vaak voor persillade
 • olijfolie
 • honing

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Gebruik lekker de groenten die jij lekker vindt. Of kies ervoor om je groentelade leeg te maken, zo kan dit een mooi zero-waste recept zijn.
 • We beginnen met de maiskolven. Deze kook of stoom je voor gebruik eerst gaar. Ik leg ze altijd 20 minuten in mijn stoomoven op 100 graden. Daarna zijn ze makkelijk op de spies te rijgen.
 • De rest van de groente snijd je in stukjes en deze rijg je dan om en om aan de spies. Ik gebruik altijd stalen spiesen, deze zijn makkelijk schoon te maken en hoef je ook niet in water te weken zodat ze niet op de bbq verbranden.
 • Steek je bbq aan en zorg dat hij lekker op temperatuur is. Smeer de spiesen in met olijfolie en bestrooi ze met de kruidenmix.
 • Grill de groente gaar op de bbq door ze regelmatig even te draaien. Haal ze dan eventjes van het vuur en besmeer ze rondom met wat kruidenhoning. Leg ze nog een paar minuutjes terug op de BBQ.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de honey glazed groentespies van de bbq? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Vegetarische BBQ

Start » Recepten » bijgerechten » Honey glazed groentespies van de bbq

1 gedachte over “Honey glazed groentespies van de bbq”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept