Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met de verse pesto. ( In de notities de link voor de pesto.)
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Neem een bakblik erbij en maak vervolgens alle groenten schoon. Haal de pitjes uit de paprika’s, schrap de wortelen, haal de velletjes van de knoflook en de sjalotten. Hak alle groenten in grove stukken en leg deze op het bakblik. Bestrooi met peper en zout en wat olijfolie en zet voor een half uur tot 40 minuten in de oven tot de randjes zwart beginnen te worden.
Neem een grote soeppan erbij en schep hier alle geroosterde groente in. (ook het vocht wat in het bakblik ligt) Verkruimel er een blokje bouillon over en vul aan met een halve liter water. Laat het geheel daarna nog een 20 minuutjes lekker pruttelen.
Met je staafmixer pureer je de soep tot een mooie gladde soep.
Schep de soep in de kommetjes en druppel er dan naar smaak de verse pesto over.