Homemade verse groene pesto

Zo oud als de weg naar Rome… Alhoewel Rome bestond al ruim voor de officiële jaartelling. En parmezaanse kaas wordt pas voor het eerst beschreven in de boeken in de 13e eeuw. En die kaas is toch wel een hoofdingrediënt in pesto alla Genovese. Desalniettemin een basissaus die niet meer uit de keuken weg is te denken. Het woord pesto betekent “gestampt”. pesto recept vijzel recepten

Homemade verse groene pesto

Van oudsher werden de ingrediënten in een vijzel gedaan en helemaal fijngewreven. Het is pas in 1863 dat basilicum in het recept pesto wordt geïntroduceerd door Giovanni Battista Ratto als hij zijn kookboek “De Genovese keuken” publiceert. En ook daarna kent het recept vele aanpassingen en claimen verschillende chefs dat nou juist zijn recept het beste is. En omdat het nou zo leuk is met verse producten te werken in je keuken maken we homemade verse groene en rode pesto.

-Je kunt heel trouw aan vervlogen tijden blijven en hem maken met een vijzel. Je begint dan eerst met de knoflook en pijnboompitten en vijzelt deze tot een soort crème. Dan voeg je de blaadjes basilicum toe met wat zeezout en vijzel je het verder tot een pasta-achtige consistentie. Als laatste voeg je dan de kaas toe met wat olijfolie tot het een mooi geheel is geworden. 

Homemade verse groene pesto

-Ik stap de moderne tijd in en gebruik gewoon mijn keukenmachine…. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai het tot een mooie gladde mix. Voor mij is het gebruik van een goede olijfolie echt het belangrijkste. Deze kan zoveel extra smaak aan je pesto geven! Doe de pesto in een potje en giet er wat olijfolie op. Zo kun je de pesto tot ongeveer een week bewaren in je koelkast.

Homemade verse groene en rode pesto

Grappig weetje: In vroeger tijden werd er ook Hollandse kaas gebruikt omdat Italië en Nederland veel handel met elkaar dreven.

Op mijn website vind je ook nog een rode pesto recept. Welke van de twee ook je voorkeur heeft: beide pesto’s smaken uitstekend bij pasta of gewoon als dip bij een lekker kaasplankje met wat crackertjes. pesto recept vijzel recepten

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

homemade verse groene en rode pesto

groene pesto

Het woord pesto betekent "gestampt". Van oudsher werden de ingrediënten in een vijzel gedaan en helemaal fijngewreven.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 24 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: European
Trefwoord: pesto
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personenn
calorieën: 138kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 plantje basilicum
 • 30 gram parmezaanse kaas
 • 4 eetlepels pijnboompitjes
 • 2 tenen knoflook
 • 50 ml olijfolie
 • zeezout
 • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Je kunt heel trouw aan vervlogen tijden blijven en hem maken met een vijzel. Je begint dan eerst met de knoflook en pijnboompitten en vijzelt deze tot een soort crème. Dan voeg je de blaadjes basilicum toe met wat zeezout en vijzel je het verder tot een pasta-achtige consistentie. Als laatste voeg je dan de kaas toe met wat olijfolie tot het een mooi geheel is geworden. Homemade verse groene en rode pesto
 • Ik stap de moderne tijd in en gebruik gewoon mijn keukenmachine…. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai het tot een mooie gladde mix. Voor mij is het gebruik van een goede olijfolie echt het belangrijkste. Deze kan zoveel extra smaak aan je pesto geven! Doe de pesto in een potje en giet er wat olijfolie op. Zo kun je de pesto tot ongeveer een week bewaren in je koelkast.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
rode pesto
Naar recept gaan

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

pesto recept vijzel recepten

Start » De basis » Homemade verse groene pesto

10 gedachten over “Homemade verse groene pesto”

 1. Pingback: Homemade energy bars met kokos - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Gemarineerde kippendij op geroosterde toast - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Roti pizza met eendenborst en bimi - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Rosbiefsalade met zacht eitje en verse pesto - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Labneh de hartige yoghurt dip met noten - Heerlijke Happen

 6. Pingback: Hasselback courgette in tomaten linzensaus - Heerlijke Happen

 7. Pingback: Pastinaak wortelsoep met pesto - Heerlijke Happen

 8. Pingback: Overheerlijke homemade Big Mac salade - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept