Homemade verse groene en rode pesto
Zo oud als de weg naar Rome… Alhoewel Rome bestond al ruim voor de officiële jaartelling. En parmezaanse kaas wordt pas voor het eerst beschreven in de boeken in de 13e eeuw. En die kaas is toch wel een hoofdingrediënt in pesto alla Genovese. Desalniettemin een basissaus die niet meer uit de keuken weg is te denken. Het woord pesto betekent “gestampt”. pesto recept vijzel recepten
Van oudsher werden de ingrediënten in een vijzel gedaan en helemaal fijngewreven. Het is pas in 1863 dat basilicum in het recept pesto wordt geïntroduceerd door Giovanni Battista Ratto als hij zijn kookboek “De Genovese keuken” publiceert. En ook daarna kent het recept vele aanpassingen en claimen verschillende chefs dat nou juist zijn recept het beste is. En omdat het nou zo leuk is met verse producten te werken in je keuken maken we homemade verse groene en rode pesto.
En zo maak je de Homemade verse groene pesto:

-Je kunt heel trouw aan vervlogen tijden blijven en hem maken met een vijzel. Je begint dan eerst met de knoflook en pijnboompitten en vijzelt deze tot een soort crème. Dan voeg je de blaadjes basilicum toe met wat zeezout en vijzel je het verder tot een pasta-achtige consistentie. Als laatste voeg je dan de kaas toe met wat olijfolie tot het een mooi geheel is geworden.
-Ik stap de moderne tijd in en gebruik gewoon mijn keukenmachine…. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai het tot een mooie gladde mix. Voor mij is het gebruik van een goede olijfolie echt het belangrijkste. Deze kan zoveel extra smaak aan je pesto geven! Doe de pesto in een potje en giet er wat olijfolie op. Zo kun je de pesto tot ongeveer een week bewaren in je koelkast.
Grappig weetje: In vroeger tijden werd er ook Hollandse kaas gebruikt omdat Italië en Nederland veel handel met elkaar dreven.

En zo maak je de Homemade verse rode pesto:
-Deze pesto komt uit een heel ander deel van Italië namelijk : De west-Siciliaanse provincie Trapani. Eigenlijk is het hun antwoord op de groene pesto die de scheepslui mee zich meevoerden uit Genua. Het is een officieel erkend voedingsmiddel.
-Ook voor deze pesto geldt: heb je tijd en zin maak hem dan met een vijzel maar uit de keukenmachine smaakt hij ook prima!
-Mix het geheel tot een mooie gladde mix, ook deze kun je tot een week in je koelkast bewaren.
Homemade verse groene en rode pesto

Welke van de twee ook je voorkeur heeft: beide pesto’s smaken uitstekend bij pasta of gewoon als dip bij een lekker kaasplankje met wat crackertjes. Hoe je hem ook eet één ding is zeker je zult : Heerlijk happen! pesto recept vijzel recepten
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

groene pesto
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
En zo maak je het:
- Je kunt heel trouw aan vervlogen tijden blijven en hem maken met een vijzel. Je begint dan eerst met de knoflook en pijnboompitten en vijzelt deze tot een soort crème. Dan voeg je de blaadjes basilicum toe met wat zeezout en vijzel je het verder tot een pasta-achtige consistentie. Als laatste voeg je dan de kaas toe met wat olijfolie tot het een mooi geheel is geworden. Homemade verse groene en rode pesto
- Ik stap de moderne tijd in en gebruik gewoon mijn keukenmachine…. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai het tot een mooie gladde mix. Voor mij is het gebruik van een goede olijfolie echt het belangrijkste. Deze kan zoveel extra smaak aan je pesto geven! Doe de pesto in een potje en giet er wat olijfolie op. Zo kun je de pesto tot ongeveer een week bewaren in je koelkast.

rode pesto
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
En zo maak je het:
- Deze pesto komt uit een heel ander deel van Italië namelijk : De west-Siciliaanse provincie Trapani. Eigenlijk is het hun antwoord op de groene pesto die de scheepslui mee zich meevoerden uit Genua. Het is een officieel erkend voedingsmiddel.
- Ook voor deze pesto geldt: heb je tijd en zin maak hem dan met een vijzel maar uit de keukenmachine smaakt hij ook prima!
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai het tot een mooie gladde mix. Voor mij is het gebruik van een goede olijfolie echt het belangrijkste. Deze kan zoveel extra smaak aan je pesto geven! Doe de pesto in een potje en giet er wat olijfolie op. Zo kun je de pesto tot ongeveer een week bewaren in je koelkast.
Wil je meer recepten uitproberen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pesto recept vijzel recepten
Pingback: Homemade energy bars met kokos - Heerlijke Happen
Pingback: Gemarineerde kippendij op geroosterde toast - Heerlijke Happen
Pingback: Roti pizza met eendenborst en bimi - Heerlijke Happen
Pingback: Rosbiefsalade met zacht eitje en verse pesto - Heerlijke Happen
Pingback: Labneh de hartige yoghurt dip met noten - Heerlijke Happen
Pingback: Hasselback courgette in tomaten linzensaus - Heerlijke Happen
Pingback: Pastinaak wortelsoep met pesto - Heerlijke Happen
Pesto zelfgemaakt is zoveel lekkerder!
Heerlijk bij een Italiaanse pasta
Pingback: Overheerlijke homemade Big Mac salade - Heerlijke Happen