Op RTLZ zag ik een documentaire over de productie van pesto. Je weet wel die je in de potjes aantreft in de supermarkt. Alles leek heel mooi te beginnen met velden vol verse basilicum. Je kon het bijna door de tv heen ruiken. Maar vervolgens wat er daarna gebeurde deed mijn haren rijzen…. Want alles wat een goede pesto nou juist zo lekker maakt werd hier niet gebruikt!! Zonnebloemolie in plaats van olijfolie, cashewnoten omdat dit goedkoper is…. Géén verse knoflooktenen, een slap aftreksel kaas wat niet in de buurt komt van Parmezaanse kaas! En zo werd dus een heerlijk product wat pesto hoort te zijn verkracht naar een supermarkt potje vol treurnis. En dat óók nog in Italië geproduceerd waar men normaal gezien zo trots is op hun eetcultuur en pure producten. Alles voor de massa dus. Wij gaan dus aan de slag met een verse pesto, en verse groenten voor deze geroosterde paprika courgette soep met pesto.
Dit heb je nodig voor de geroosterde paprika courgette soep met pesto
- verse huisgemaakte pesto (!!)
- 3 rode paprika’s
- 3 groene paprika’s
- 4 sjalotten
- 1 groene courgette
- 6 rijpe tomaten
- 2 wortels
- 3 knoflook tenen
- olijfolie

En zo maak je de geroosterde paprika courgette soep met pesto:
-We beginnen eerst met de verse pesto. Klik op de link in de ingrediëntenlijst, zo kom je terecht bij het recept voor huisgemaakte pesto.
-Verwarm je oven voor op 200 graden.
-Neem een bakblik erbij en maak vervolgens alle groenten schoon. Haal de pitjes uit de paprika’s, schrap de wortelen, haal de velletjes van de knoflook en de sjalotten. Hak alle groenten in grove stukken en leg deze op het bakblik. Bestrooi met peper en zout en wat olijfolie en zet voor een half uur tot 40 minuten in de oven tot de randjes zwart beginnen te worden.
Neem een grote soeppan erbij en schep hier alle geroosterde groenten in. (ook het vocht wat in het bakblik ligt) Verkruimel er een blokje bouillon over en vul aan met een halve liter water. Laat het geheel daarna nog een 20 minuutjes lekker pruttelen.
Daarna met een staafmixer glad pureren.

Geroosterde paprika courgette soep met pesto
Schep de soep in de kommetjes en druppel er dan naar smaak de verse pesto over. En dan : Heerlijk Happen!
Tip: de verse pesto is een aantal dagen heel goed in je koelkast te bewaren en smaakt ook heerlijk op een lekker broodje of bij je pasta bijvoorbeeld!

Geroosterde paprika courgette soep met pesto
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 3 rode paprika’s
- 3 groene paprika’s
- 4 sjalotten
- 1 groene courgette
- 6 rijpe tomaten
- 2 wortels
- 3 knoflook tenen
- olijfolie
En zo maak je het:
- We beginnen eerst met de verse pesto. ( In de notities de link voor de pesto.)
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Neem een bakblik erbij en maak vervolgens alle groenten schoon. Haal de pitjes uit de paprika’s, schrap de wortelen, haal de velletjes van de knoflook en de sjalotten. Hak alle groenten in grove stukken en leg deze op het bakblik. Bestrooi met peper en zout en wat olijfolie en zet voor een half uur tot 40 minuten in de oven tot de randjes zwart beginnen te worden.
- Neem een grote soeppan erbij en schep hier alle geroosterde groente in. (ook het vocht wat in het bakblik ligt) Verkruimel er een blokje bouillon over en vul aan met een halve liter water. Laat het geheel daarna nog een 20 minuutjes lekker pruttelen.
- Met je staafmixer pureer je de soep tot een mooie gladde soep.
- Schep de soep in de kommetjes en druppel er dan naar smaak de verse pesto over.
- Heerlijk Happen!
Pingback: Amuse aardappeltjes met pesto - Heerlijke Happen
Pingback: Geroosterde tomatensoep en croute - Heerlijke Happen
Pingback: Libanees brood met pikante kip - Heerlijke Happen
Pingback: Kabeljauw met wortel en pesto, gezond en "light" - Heerlijke Happen
Heerlijk soepje
Pingback: Basisrecept Italiaanse Pesto Genovese - Heerlijke Happen
Pingback: Loaded courgette enchiladas met geraspte kaas - Heerlijke Happen
Altijd heerlijk een soepje.
Lekker gezond soepje weer
Pingback: Tomatensoep van geroosterde tomaten - Heerlijke Happen
lekker soepje