Geroosterde paprika courgette soep met pesto

Geroosterde paprika courgette soep met pesto

Op RTLZ zag ik een documentaire over de productie van pesto. Je weet wel die je in de potjes aantreft in de supermarkt. Alles leek heel mooi te beginnen met velden vol verse basilicum. Je kon het bijna door de tv heen ruiken. Maar vervolgens wat er daarna gebeurde deed mijn haren rijzen…. Want alles wat een goede pesto nou juist zo lekker maakt werd hier niet gebruikt!! Zonnebloemolie in plaats van olijfolie, cashewnoten omdat dit goedkoper is…. Géén verse knoflooktenen, een slap aftreksel kaas wat niet in de buurt komt van Parmezaanse kaas! En zo werd dus een heerlijk product wat pesto hoort te zijn verkracht naar een supermarkt potje vol treurnis. En dat óók nog in Italië geproduceerd waar men normaal gezien zo trots is op hun eetcultuur en pure producten. Alles voor de massa dus.

Wij gaan dus aan de slag met een verse pesto, en verse groenten voor deze geroosterde paprika courgette soep met pesto.

Dit heb je nodig:

  • verse huisgemaakte pesto (!!)
  • 3 rode paprika’s
  • 3 groene paprika’s
  • 4 sjalotten
  • 1 groene courgette
  • 6 rijpe tomaten
  • 2 wortels
  • 3 knoflook tenen
  • olijfolie
Geroosterde paprika courgette soep met pesto
Garneer met de verse pesto.

En zo maak je het:

-We beginnen eerst met de verse pesto. Klik op de link in de ingrediëntenlijst, zo kom je terecht bij het recept voor huisgemaakte pesto.

-Verwarm je oven voor op 200 graden

-Neem een bakblik erbij en maak vervolgens alle groente schoon. Haal de pitjes uit de paprika’s, schrap de wortelen, haal de velletjes van de knoflook en de sjalotten. Hak alle groente in grove stukken en leg deze op het bakblik. Bestrooi met peper en zout en wat olijf olie en zet voor een half uur tot 40 minuten in de oven tot de randjes zwart beginnen te worden.

Neem een grote soeppan erbij en schep hier alle geroosterde groente in. (ook het vocht wat in het bakblik ligt) Verkruimel er een blokje boullion over en vul aan met een halve liter water. Laat het geheel daarna nog een 20 minuutjes lekker pruttelen.

Geroosterde paprika courgette soep met pesto
Een heerlijke gezonde homemade soep!

Geroosterde paprika courgette soep met pesto

Schep de soep in de kommetjes en druppel er dan naar smaak de verse pesto over. En dan : Heerlijk Happen

Tip: de verse pesto is een aantal dagen heel goed in je koelkast te bewaren en smaakt ook heerlijk op een lekker broodje of bij je pasta bijvoorbeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *