Geroosterde paprika courgette soep met pesto

Geroosterde paprika courgette soep met pesto

Geschatte leestijd: 4 minuten

Op RTLZ zag ik een documentaire over de productie van pesto. Je weet wel die je in de potjes aantreft in de supermarkt. Alles leek heel mooi te beginnen met velden vol verse basilicum. Je kon het bijna door de tv heen ruiken. Maar vervolgens wat er daarna gebeurde deed mijn haren rijzen…. Want alles wat een goede pesto nou juist zo lekker maakt werd hier niet gebruikt!! Zonnebloemolie in plaats van olijfolie, cashewnoten omdat dit goedkoper is…. Géén verse knoflooktenen, een slap aftreksel kaas wat niet in de buurt komt van Parmezaanse kaas! Wij gaan dus aan de slag met een verse pesto, en verse groenten voor deze geroosterde paprika courgette soep met pesto.

En zo werd dus een heerlijk product wat pesto hoort te zijn verkracht naar een supermarkt potje vol treurnis. En dat óók nog in Italië geproduceerd waar men normaal gezien zo trots is op hun eetcultuur en pure producten. Alles voor de massa dus.

Geroosterde paprika courgette soep met pesto
Garneer met de verse pesto.

En zo maak je de geroosterde paprika courgette soep met pesto:

-We beginnen eerst met de verse pesto. Klik op de link in de ingrediëntenlijst, zo kom je terecht bij het recept voor huisgemaakte pesto. Pesto is een klassieke Italiaanse saus die wordt gemaakt van basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Deze ingrediënten worden fijngehakt en tot een groene pasta vermalen. Pesto wordt meestal gebruikt als smaakmaker voor pasta’s, brood, vis of vlees. Het is bekend om zijn intense basilicum- en notensmaak en wordt vaak beschouwd als een zomerse saus.

-Verwarm je oven voor op 200 graden.

-Neem een bakblik erbij en maak vervolgens alle groenten schoon. Haal de pitjes uit de paprika’s, schrap de wortelen, haal de velletjes van de knoflook en de sjalotten. Hak alle groenten in grove stukken en leg deze op het bakblik. Bestrooi met peper en zout en wat olijfolie en zet voor een half uur tot 40 minuten in de oven tot de randjes zwart beginnen te worden.

Neem een grote soeppan erbij en schep hier alle geroosterde groenten in. (ook het vocht wat in het bakblik ligt) Verkruimel er een blokje bouillon over en vul aan met een halve liter water. Laat het geheel daarna nog een 20 minuutjes lekker pruttelen.

Daarna met een staafmixer glad pureren.

Geroosterde paprika courgette soep met pesto
Een heerlijke gezonde homemade soep!

Geroosterde paprika courgette soep met pesto

Schep de soep in de kommetjes en druppel er dan naar smaak de verse pesto over. En dan : Heerlijk Happen!

Tip: de verse pesto is een aantal dagen heel goed in je koelkast te bewaren en smaakt ook heerlijk op een lekker broodje of bij je pasta bijvoorbeeld!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Geroosterde paprika courgette soep met pesto

Geroosterde paprika courgette soep met pesto

Heerlijk soepje van geroosterde groenten met wat extra verse pesto erbij.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 52 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: geroosterde paprika, pesto
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 193kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 3 rode paprika’s
  • 3 groene paprika’s
  • 4 sjalotten
  • 1 groene courgette
  • 6 rijpe tomaten
  • 2 wortels
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met de verse pesto. ( In de notities de link voor de pesto.)
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Neem een bakblik erbij en maak vervolgens alle groenten schoon. Haal de pitjes uit de paprika’s, schrap de wortelen, haal de velletjes van de knoflook en de sjalotten. Hak alle groenten in grove stukken en leg deze op het bakblik. Bestrooi met peper en zout en wat olijfolie en zet voor een half uur tot 40 minuten in de oven tot de randjes zwart beginnen te worden.
  • Neem een grote soeppan erbij en schep hier alle geroosterde groente in. (ook het vocht wat in het bakblik ligt) Verkruimel er een blokje bouillon over en vul aan met een halve liter water. Laat het geheel daarna nog een 20 minuutjes lekker pruttelen.
  • Met je staafmixer pureer je de soep tot een mooie gladde soep.
  • Schep de soep in de kommetjes en druppel er dan naar smaak de verse pesto over.
  • Heerlijk Happen!
Klik hier voor de huisgemaakte pesto. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de geroosterde paprika courgette soep met pesto? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Soep » Geroosterde paprika courgette soep met pesto

19 gedachten over “Geroosterde paprika courgette soep met pesto”

  1. Pingback: Amuse aardappeltjes met pesto - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Geroosterde tomatensoep en croute - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Libanees brood met pikante kip - Heerlijke Happen

  4. Pingback: Kabeljauw met wortel en pesto, gezond en "light" - Heerlijke Happen

  5. Pingback: Basisrecept Italiaanse Pesto Genovese - Heerlijke Happen

  6. Pingback: Loaded courgette enchiladas met geraspte kaas - Heerlijke Happen

  7. Pingback: Tomatensoep van geroosterde tomaten - Heerlijke Happen

  8. Pingback: Rocambole gevulde courgette rol - Heerlijke Happen

  9. Pingback: Recept Italiaanse courgette frittata - Heerlijke Happen

  10. Pingback: Homemade verse groene en rode pesto - Heerlijke Happen

  11. Pingback: Kip caprese met romige tagliatelle - Heerlijke Happen

  12. Pingback: Zoete aardappel gember soep met kerrie - Heerlijke Happen

  13. Pingback: Gele courgettesoep met walnoten - Heerlijke Happen

  14. Pingback: Vitello salade met huisgemaakte pesto - Heerlijke Happen

  15. Pingback: Rode pesto tortellini soep met parmezaanse kaas - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept