Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Was ondertussen de preien en verwijder het lelijke blad, snij het kontje eraf en de bovenkant van de prei. Snij ze in stukken van ongeveer 4centimeter.
Kook de stukken prei in ruim kokend water met wat zout in ongeveer 10 minuten beetgaar, laat ze vervolgens in een vergiet uitlekken.
Om de kaassaus te maken smelt je de boter in een steelpan en roer je er de bloem door, laat even 1 minuut pruttelen, dan schenk je er al roerend de melk scheutje voor scheutje erbij. Laat de saus al roerende 2 minuten op laag vuur koken. Voeg daarna 100 gram van de geraspte kaas toe en laat deze smelten, voeg hier flink wat peper aan toe.
Neem de preirolletjes uit het vergiet en rol hier de plakjes ham omheen, plaats de rolletjes in een ovenschotel en schenk dan de kaassaus erover.
Zet de schotel in het midden van de oven en laat hem daarna in 20 minuutjes mooi goudbruin worden.