Preirolletjes met ham en kaassaus
Niets handigers dan een dag van te voren al je ovenschotel te maken als je een keer tot laat moet werken. Even de oven aanzetten om op te warmen et voilà aan tafel! Deze preirolletjes met ham en kaassaus zijn makkelijk te bereiden, geen ingewikkelde toestanden in de keuken. Recept preirolletjes uit de oven
De kaassaus is een saus die je ook bij andere ovenschotels kunt gebruiken, echt een basis topper!
Natuurlijk kun je variëren met verschillende soorten kaas om er je persoonlijke smaak aan te geven.
Voor 2 personen heb je nodig voor Preirolletjes met ham en kaassaus

-8 dunne preien
-snufje zout
-1 pakje schwarzwälder schinken
-1 pakje schouderham
-25 gram boter
-25 gram bloem
-300 ml melk
-125 gram geraspte kaas
-zwarte peper
En zo maak je hem:
-Verwarm de oven voor op 200 graden
-Was ondertussen de preien en verwijder het lelijke blad, snij het kontje eraf en de bovenkant van de prei. Snij ze in stukken van ongeveer 4centimeter.
-Kook de stukken prei in ruim kokend water met wat zout in ongeveer 10 minuten beetgaar, laat ze vervolgens in een vergiet uitlekken.
-Om de kaassaus te maken smelt je de boter in een steelpan en roer je er de bloem door, laat even 1 minuut pruttelen, dan schenk je er al roerend de melk scheutje voor scheutje erbij. Laat de saus al roerende 2 minuten op laag vuur koken. Voeg daarna 100 gram van de geraspte kaas toe en laat deze smelten, voeg hier flink wat peper aan toe.
-Neem de preirolletjes uit het vergiet en rol hier de plakjes ham omheen, plaats de rolletjes in een ovenschotel en schenk dan de kaassaus erover.
-Zet de schotel in het midden van de oven en laat hem daarna in 20 minuutjes mooi goudbruin worden.
Serveer dit gerecht met een lekker fris wit wijntje: Héérlijk happen!

Preirolletjes met ham en kaassaus
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 8 dunne preien
- snufje zout
- 1 pakje schwarzwälder schinken
- 1 pakje schouderham
- 25 gram boter
- 25 bloem
- 300 ml melk
- 125 gram geraspte kaas
- gemalen zwarte peper
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Was ondertussen de preien en verwijder het lelijke blad, snij het kontje eraf en de bovenkant van de prei. Snij ze in stukken van ongeveer 4centimeter.
- Kook de stukken prei in ruim kokend water met wat zout in ongeveer 10 minuten beetgaar, laat ze vervolgens in een vergiet uitlekken.
- Om de kaassaus te maken smelt je de boter in een steelpan en roer je er de bloem door, laat even 1 minuut pruttelen, dan schenk je er al roerend de melk scheutje voor scheutje erbij. Laat de saus al roerende 2 minuten op laag vuur koken. Voeg daarna 100 gram van de geraspte kaas toe en laat deze smelten, voeg hier flink wat peper aan toe.
- Neem de preirolletjes uit het vergiet en rol hier de plakjes ham omheen, plaats de rolletjes in een ovenschotel en schenk dan de kaassaus erover.
- Zet de schotel in het midden van de oven en laat hem daarna in 20 minuutjes mooi goudbruin worden.
Wil je meer recepten uitproberen zoals de Preirolletjes met ham en kaassaus? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
recept preirolletjes
Lekker !!!!!
Heerlijk
Lekkerrrrr
Ik zie dat de preirolletjes in de smaak vallen, met welke andere groenten willen jullie een lekker recept gemaakt zien?
Witlof!
Lekker! Gaan we doen
Aardpeer graag heb deze vergeten groente op mijn moestuin staan geen idee wat ik er mee kan
Ok mooie uitdaging!
Wil je het recept van #Preirolletjes met #Ham en #Kaassaus? Kijk dan op Heerlijke … – https://t.co/dcS87DSwDC
Hee… https://t.co/2qrObOz8Uf
Lijkt me lekker, maar er staat 1 pakje schwarzwälder schinken en 1 pakje schouderham genoemd. Wat gebruik je nu?
Hi Marit, beide dus, je rolt het ene rolletje in de ham, de ander in de schwartzwalder en zo vul je de schaal op. Grtjes Francine
Aha dank je voor de snelle reactie, ik kon dat nl.
niet terugvinden in het recept.
Heerlijk! Ik ga het snel een keer proberen
Pingback: Preirolletjes uit de oven met stamppot - Heerlijke Happen
Pingback: Gegrilde aubergine met bacon-kip - Heerlijke Happen
Pingback: Prei courgettesoep met gerookte kip - Heerlijke Happen
Heerlijk prei, moeten we vaker doen!