Preirolletjes met ham en kaassaus

Preirolletjes met ham en kaassaus

Preirolletjes met ham en kaassaus

Niets handigers dan een dag van te voren al je ovenschotel te maken als je een keer tot laat moet werken. Even de oven aanzetten om op te warmen et voilà aan tafel! Deze preirolletjes met ham en kaassaus zijn makkelijk te bereiden, geen ingewikkelde toestanden in de keuken.
De kaassaus is een saus die je ook bij andere ovenschotels kunt gebruiken, echt een basis topper!
Natuurlijk kun je variëren met verschillende soorten kaas om er je persoonlijke smaak aan te geven.

Voor 2 personen heb je nodig:

-8 dunne preien
-snufje zout
-1 pakje schwarzwälder schinken

-1 pakje schouderham
-25 gram boter
-25 gram bloem
-300 ml melk
-125 gram geraspte kaas
-zwarte peper

En zo maak je hem:

-Verwarm de oven voor op 200 graden
-Was ondertussen de preien en verwijder het lelijke blad, snij het kontje eraf en de bovenkant van de prei. Snij ze in stukken van ongeveer 4centimeter.
-Kook de stukken prei in ruim kokend water met wat zout in ongeveer 10 minuten beetgaar, laat ze vervolgens in een vergiet uitlekken.

-Om de kaassaus te maken smelt je de boter in een steelpan en roer je er de bloem door, laat even 1 minuut pruttelen, dan schenk je er al roerend de melk scheutje voor scheutje erbij. Laat de saus al roerende 2 minuten op laag vuur koken. Voeg daarna 100 gram van de geraspte kaas toe en laat deze smelten, voeg hier flink wat peper aan toe.

-Neem de preirolletjes uit het vergiet en rol hier de plakjes ham omheen, plaats de rolletjes in een ovenschotel en schenk dan de kaassaus erover.
-Zet de schotel in het midden van de oven en laat hem daarna in 20 minuutjes mooi goudbruin worden.

Serveer dit gerecht met een lekker fris wit wijntje: Héérlijk happen!

10 gedachten over “Preirolletjes met ham en kaassaus”

  1. Pingback: Gegrilde aubergine met bacon-kip - Heerlijke Happen |Foodblog|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *