Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
De kip zou je de avond ervoor al kunnen snijden en marineren. Doe de blokjes in een kom en voeg hier 2 eetlepels honing, 1 fijn gehakt rood pepertje, sap van een halve citroen, 1 eetlepel persillade aan toe en voeg nog wat zout en peper toe. Laat marineren. ( Liefst dus een nacht, anders 20 minuutjes)
Snijd de afbakbroodjes door het midden en druppel er olijfolie overheen. Strooi er knoflookpoeder op en besmeer met een dun laagje roomboter. Bak de broodjes in de oven af tot ze mooi goudbruin en crispy zijn. Ongeveer 6 tot 8 minuten.
Neem de koekenpan erbij en verhit deze, voeg wat olijfolie toe en bak tot de kip gaar is. Door de honing gaat het vocht in de pan wat stroperig worden en krijg je een beetje "sticky" kip.
Neem een mengkom erbij en doe hier de ingrediënten voor de saus in. Klop met een garde tot je een mooie gladde saus hebt.
Doe wat rucola op de broodjes, schep de kip erop en dan flink wat saus, strooi ten slotte wat verse peterselie erop.