Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen eerst met de groenten, maak de sjalot schoon en snij in dunne ringen. Snij de paddestoelen in plakjes, de kleine paddestoelen kun je heel laten. De prei snij je in ringen, je hebt ongeveer een stuk van 10 centimeter nodig.
Pak een soeppan erbij en doe hierin een klont boter en laat deze smelten, voeg daarna de sjalot toe en laat deze glazig worden. Dan voeg je vervolgens de prei en paddestoelen toe en bak het geheel even aan, blus af met een flinke scheut rode port.
Voeg nu als laatste de 500 ml groenteboullion en de pot wildfond toe en roer het geheel rustig door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en twee takjes verse tijm. Laat de soep nu op laag vuur rustig koken.
Verwarm je oven voor op 200 graden en neem een bakblik bekleed met bakpapier erbij. Rasp wat parmezaanse kaas en leg ruim uit elkaar wat hoopjes op het bakpapier. Zet vervolgens in de oven, zo maak je tuiles! Kleine kaaskoekjes die je bij de soep kunt serveren. Ik strooide er ook nog wat persillade over voor de smaak en het ziet er feestelijk uit.