Luxe paddestoelensoep met parmezaanse kaas

In de aanloop naar de feestdagen is het hier thuis druk met proeven, verzamelen, en ook het uittesten van recepten voor de Kerst.
Luxe paddestoelensoep

Luxe paddestoelensoep

In de aanloop naar de feestdagen is het hier thuis druk met proeven, verzamelen, en ook het uittesten van recepten voor de Kerst. En zo zou deze luxe paddestoelensoep een prima voorgerecht kunnen zijn bij een lekker feestmenu. Het is weer herfst en we gaan richting de winter dus een paddestoelensoep past goed in dit thema. De warme smaak van de port hoort er wat mij betreft ook helemaal bij. En bijna onmisbaar is het simpele karakter van deze soep, al met al voor iedereen te maken en zo op tafel.

Voor één pan Luxe paddestoelensoep heb je nodig:

Luxe paddestoelensoep
  • één bakje luxe paddestoelen
  • 1 grote sjalot
  • een stuk prei
  • rode port
  • boter
  • 500 ml groenteboullion ( van tablet)
  • 1 pot wildfond
  • verse tijm
  • peper/zout
  • geraspte parmezaanse kaas
  • kleine beetje persillade
  • verse tijm

En zo maak je de Luxe paddestoelensoep:

-We beginnen eerst met de groenten, maak de sjalot schoon en snij in dunne ringen. Snij de paddestoelen in plakjes, de kleine paddestoelen kun je heel laten. De prei snij je in ringen, je hebt ongeveer een stuk van 10 centimeter nodig.

-Pak een soeppan erbij en doe hierin een klont boter en laat deze smelten, voeg daarna de sjalot toe en laat deze glazig worden. Dan voeg je vervolgens de prei en paddestoelen toe en bak het geheel even aan, blus af met een flinke scheut rode port.

-Voeg nu als laatste de 500 ml groenteboullion en de pot wildfond toe en roer het geheel rustig door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en twee takjes verse tijm. Laat de soep nu op laag vuur rustig koken.

-Verwarm je oven voor op 200 graden en neem een bakblik bekleed met bakpapier erbij. Rasp wat parmezaanse kaas en leg ruim uit elkaar wat hoopjes op het bakpapier. Zet vervolgens in de oven, zo maak je tuiles! Kleine kaaskoekjes die je bij de soep kunt serveren. Ik strooide er ook nog wat persillade over voor de smaak en het ziet er feestelijk uit.

Luxe paddestoelensoep

Luxe paddestoelensoep

In de aanloop naar de feestdagen is het hier thuis druk met proeven, verzamelen, en ook het uittesten van recepten voor de Kerst.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: paddestoelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

Ingrediënten: 

  • 1 bakje luxe paddestoelen
  • 1 grote sjalot
  • 1 stuk prei
  • rode port
  • boter
  • 500 ml groenteboullionvan tablet
  • 1 pot wildfond
  • verse tijm
  • peper/zout
  • geraspte parmezaanse kaas
  • kleine beetje persillade
  • verse tijm
Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met de groenten, maak de sjalot schoon en snij in dunne ringen. Snij de paddestoelen in plakjes, de kleine paddestoelen kun je heel laten. De prei snij je in ringen, je hebt ongeveer een stuk van 10 centimeter nodig.
  • Pak een soeppan erbij en doe hierin een klont boter en laat deze smelten, voeg daarna de sjalot toe en laat deze glazig worden. Dan voeg je vervolgens de prei en paddestoelen toe en bak het geheel even aan, blus af met een flinke scheut rode port.
  • Voeg nu als laatste de 500 ml groenteboullion en de pot wildfond toe en roer het geheel rustig door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en twee takjes verse tijm. Laat de soep nu op laag vuur rustig koken.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden en neem een bakblik bekleed met bakpapier erbij. Rasp wat parmezaanse kaas en leg ruim uit elkaar wat hoopjes op het bakpapier. Zet vervolgens in de oven, zo maak je tuiles! Kleine kaaskoekjes die je bij de soep kunt serveren. Ik strooide er ook nog wat persillade over voor de smaak en het ziet er feestelijk uit.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Luxe paddestoelensoep

Neem ten slotte je mooiste serviesgoed erbij en schep hier de soep in, garneer met een takje tijm en de tuiles en serveer met een lekkere rode wijn.

Wil je meer recepten uitproberen zoals deLuxe paddestoelensoep? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

3 gedachten over “Luxe paddestoelensoep met parmezaanse kaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept