Heb je een feestje? Of wil je gewoon een aantal kleine gerechtjes serveren? Deze tapas tuinboontjes met tijm aardappeltjes zijn daar super geschikt voor!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Was de krieltjes goed schoon en snij ze daarna door het midden. Pak een ovenschaal erbij en giet wat olijfolie op de bodem. Doe ze aardappeltjes in de schaal en bestrooi ze met peper, zout, de tijmblaadjes en wat knoflookpoeder. Hussel de schaal zodat de aardappeltjes een mooi laagje olie krijgen. Zet in de oven voor 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Terwijl de aardappeltjes bakken maken we de de tuinboontjes.
Snipper de uien en de knoflook tenen. Neem een koekenpan erbij en doe ook hierin wat olijfolie. Bak de uien en de knoflook tot ze glazig zijn en voeg dan de uitgelekte tuinbonen erbij. Mix het goed door elkaar en voeg de schoongemaakte champignons die je in vieren hebt gesneden eraan toe.
Bak het geheel tot de champignons mooi bruin zijn en voeg dan de serranoham toe. Laat op zacht vuur meebakken tot de aardappeltjes klaar zijn.