Tapas tuinboontjes met tijm aardappeltjes
Heb je een feestje? Of wil je gewoon een aantal kleine gerechtjes serveren? Dit recept tapas tuinboontjes met tijm aardappeltjes zijn daar super geschikt voor! Vooral de aardappeltjes vielen hier goed in de smaak. In mijn keuken staan eigenlijk altijd wel een aantal potjes biologische tuinkruiden. Heerlijk om je gerechten mee op smaak te brengen en het staat ook nog eens leuk in je keuken. Tijm is een heel geschikt kruid om je eten mee op smaak te brengen en is ook heel geurig. Wanneer je het in de oven zet ruikt gelijk heel de keuken lekker. Wist je dat in tijm de stof thymol zit? Deze is goed voor je luchtwegen vandaar dat tijmsiroop ook zo lekker is als je een zere keel hebt.
Voor een aantal schaaltjes Tapas tuinboontjes met tijm aardappeltjes heb je nodig:

- halve kilo krieltjes
- 3 takjes verse tijm
- 1 grote pot tuinbonen
- 1 pak serranoham
- 2 witte uien
- klein bakje champignons
- zout/peper
- knoflookpoeder
- 2 tenen knoflook gehakt
- 1 bakje knoflooksaus uit het versschap
- olijfolie
En zo maak je de Tapas tuinboontjes met tijm aardappeltjes:
-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
-Was de krieltjes goed schoon en snij ze daarna door het midden. Pak een ovenschaal erbij en giet wat olijfolie op de bodem. Doe ze aardappeltjes in de schaal en bestrooi ze met peper, zout, de tijmblaadjes en wat knoflookpoeder. Hussel de schaal zodat de aardappeltjes een mooi laagje olie krijgen. Zet in de oven voor 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
-Terwijl de aardappeltjes bakken maken we de de tuinboontjes.
-Snipper de uien en de knoflook tenen. Neem een koekenpan erbij en doe ook hierin wat olijfolie. Bak de uien en de knoflook tot ze glazig zijn en voeg dan de uitgelekte tuinbonen erbij. Mix het goed door elkaar en voeg de schoongemaakte champignons die je in vieren hebt gesneden eraan toe.
-Bak het geheel tot de champignons mooi bruin zijn en voeg dan de serranoham toe. Laat op zacht vuur meebakken tot de aardappeltjes klaar zijn.
Tapas tuinboontjes met tijm aardappeltjes

Haal ten slotte de aardappeltjes uit de oven en verdeel ze over leuke schaaltjes. Ook de tuinboonmix doe je op schaaltjes en serveer met een lekkere klodder knoflooksaus: Heerlijk Happen!

Tapas tuinboontjes met tijm aardappeltjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1/2 kilo krieltjes
- 3 takjes verse tijm
- 1 pot tuinbonen
- 1 pak serranoham
- 2 witte uien
- 1 bakje champignons
- zout
- peper
- knoflookpoeder
- 2 tenen knoflook gehakt
- 1 bakje knoflooksaus uit het versschap
- olijfolie
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
- Was de krieltjes goed schoon en snij ze daarna door het midden. Pak een ovenschaal erbij en giet wat olijfolie op de bodem. Doe ze aardappeltjes in de schaal en bestrooi ze met peper, zout, de tijmblaadjes en wat knoflookpoeder. Hussel de schaal zodat de aardappeltjes een mooi laagje olie krijgen. Zet in de oven voor 30 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Terwijl de aardappeltjes bakken maken we de de tuinboontjes.
- Snipper de uien en de knoflook tenen. Neem een koekenpan erbij en doe ook hierin wat olijfolie. Bak de uien en de knoflook tot ze glazig zijn en voeg dan de uitgelekte tuinbonen erbij. Mix het goed door elkaar en voeg de schoongemaakte champignons die je in vieren hebt gesneden eraan toe.
- Bak het geheel tot de champignons mooi bruin zijn en voeg dan de serranoham toe. Laat op zacht vuur meebakken tot de aardappeltjes klaar zijn.
Pingback: Ambassadeur voor Bonduelle, Heerlijke Happen - Heerlijke Happen
Pingback: Luxe paddestoelensoep met parmezaanse kaas - Heerlijke Happen
Pingback: Gebakken zwezerik met groentepuree - Heerlijke Happen
Pingback: Tapas knoflook garnalen met verse peterselie - Heerlijke Happen
Zo lust ik tuinboontjes ook wel!
Verrassend lekker
Pingback: Kruidige pompoensteaks met knoflook en verse tijm - Heerlijke Happen