Klassiekers. Er zijn van die recepten die al jaar en dag bestaan. Vaak rond de kerstdagen komen deze dan weer tevoorschijn omdat ze gewoon bij het seizoen horen.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
Haal de rollen vers bladerdeeg uit de koelkast en leg ze op het aanrecht, als ze iets warmer worden dan rollen ze makkelijker uit.
Pak de zalm erbij en snij deze met een scherp mes door het midden.
Neem alle verse kruiden erbij en haal de blaadjes van de stokjes af, alleen bij de verse platte peterselie kun je die er gewoon aan laten zitten. Doe ze vervolgens in je keukenmachine met de spinazie en de mascarpone en mix het geheel tot een gladde kruidenmousse.
Pak de vellen bladerdeeg erbij en leg hierop de zalm, besmeer vervolgens de zalm met de kruidenmousse. Mag best een lekkere dikke laag zijn. Vouw daarna het pakketje mooi dicht. De rollen bladerdeeg zijn te groot voor deze stukken zalm, dus van het bladerdeeg wat overblijft maak je leuke figuurtjes. Ik nam een uitsteker met stervorm erbij en versierde hier de bovenkant van het pakketje mee.
Besmeer als laatste het pakketje met het losgeklopte ei en zet het dan in de oven. Bak het geheel voor een minuut of 25 tot 30 tot het deeg mooi goudbruin is gekleurd.