De tweede gang. Ik koos ervoor om voor de tweede gang een geroosterde tomatensoep en croute te serveren. Eigenlijk is het een geroosterde tomaten-paprika-knoflook-room soepje.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Geroosterde tomatensoep en croute
Pak een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier. Vervolgens gaan we aan de slag met de groenten.
Snij de tomaten in kwarten. Maak de paprika schoon en haal de zaadlijsten eruit, daarna snij je ze in grove stukken, ook doe je hetzelfde met de witte uien. De tenen knoflook hoef je niet te snijden, haal wel het velletje er vanaf. Leg alles op het bakblik en bestrooi het met de kruiden, zout, peper en wat olijfolie. Zet in de oven voor een 30-tal minuutjes.
Pak een grote soeppan erbij en doe hierin de soepblokjes en 400 ml water, schep er dan de gegrilde groente bij. Laat het geheel even 10 minuutjes koken. Daarna pak je je staafmixer erbij en mix je het geheel tot een gladde soep. Hierna kun je de soep helemaal laten afkoelen. Geroosterde tomatensoep en croute
Op de dag zelf schep je de soep in de kommetjes, schenk er daarna wat kookroom in. Vervolgens smeer je de randen van het kommetje in met het losgeklopte ei. Dan leg je op elk kommetje een velletje bladerdeeg en druk je de randen goed aan. Van de twee overgebleven velletjes snij je leuke sterren of andere vormpjes en plak je deze met ei op de velletjes bladerdeeg.
Zet ten slotte de kommetjes in de oven op 200 graden voor 20 minuutjes tot het bladerdeeg mooi goudbruin is. De soep is in de tussentijd goed heet geworden.