Geroosterde tomatensoep en croute

Geroosterde tomatensoep en croute

Geroosterde tomatensoep en croute

De tweede gang. Ik koos ervoor om voor de tweede gang een geroosterde tomatensoep en croute te serveren. Eigenlijk is het een geroosterde tomaten-paprika-knoflook-room soepje. “En croute” betekent simpelweg gebakken in een deegkorst. In dit geval dekken we het kommetje af met een stuk bladerdeeg en die bakken we af in de oven. Een super smaakvolle soep die erg goed bij mijn gasten in de smaak viel. Nu zou ik jullie graag het verhaal achter het “en croute” bakken vertellen. Of de naam van de chef geven die dit voor het eerst deed, maar helaas heb ik daar niets van terug kunnen vinden. Natuurlijk is het bakken in een deeg wel bekend van de “beef Wellington” en de zalm “en croute”. Nu gaan we aan de slag met deze soep en dat kun je prima een dag van te voren doen.

Voor 1 pan soep heb je nodig:Geroosterde tomatensoep en croute

  • 6 rijpe tomaten
  • 2 paprika’s
  • 3 tenen knoflook
  • 2 witte uien
  • 2 blokjes tuinkruidenboullion
  • kookroom
  • zout/peper
  • Marokkaanse stoofkruiden
  • olijfolie
  • 5 tot 6 velletjes bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei

En zo maak je het:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden. Geroosterde tomatensoep en croute

-Pak een bakblik erbij en bekleed deze met bakpapier. Vervolgens gaan we aan de slag met de groenten.

-Snij de tomaten in kwarten. Maak de paprika schoon en haal de zaadlijsten eruit, daarna snij je ze in grove stukken, ook doe je hetzelfde met de witte uien. De tenen knoflook hoef je niet te snijden, haal wel het velletje er vanaf. Leg alles op het bakblik en bestrooi het met de kruiden, zout, peper en wat olijfolie. Zet in de oven voor een 30-tal minuutjes.

-Pak een grote soeppan erbij en doe hierin de soepblokjes en 400 ml water, schep er dan de gegrilde groente bij. Laat het geheel even 10 minuutjes koken. Daarna pak je je staafmixer erbij en mix je het geheel tot een gladde soep. Hierna kun je de soep helemaal laten afkoelen. Geroosterde tomatensoep en croute

-Op de dag zelf schep je de soep in de kommetjes, schenk er daarna wat kookroom in. Vervolgens smeer je de randen van het kommetje in met het losgeklopte ei. Dan leg je op elk kommetje een velletje bladerdeeg en druk je de randen goed aan. Van de twee overgebleven velletjes snij je leuke sterren of andere vormpjes en plak je deze met ei op de velletjes bladerdeeg.

-Zet ten slotte de kommetjes in de oven op 200 graden voor 20 minuutjes tot het bladerdeeg mooi goudbruin is. De soep is in de tussentijd goed heet geworden.

Geroosterde tomatensoep en crouteGeroosterde tomatensoep en croute

Je kunt de kommetjes voor serveren best even laten afkoelen want de soep is doordat de kommetjes zijn afgesloten met het deeg loeiheet. En daarna : Heerlijk Happen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *