Ik kocht tijdens onze vakantie in Frankrijk een potje heerlijke truffelmosterd bij Maille mosterd. Toen ik hem daar in de winkel proefde dacht ik al: Hier moet ik wat lekkers mee gaan maken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak eerst van twee tabletten bospaddestoelenboullion een bouillon. Zet deze apart tot we hem straks gaan gebruiken.
Snipper dan de ui en hak de knoflookteen fijn. Pak een koekenpan met hoge rand en dikke bodem erbij en doe hierin een scheutje olijfolie. Fruit de ui aan en voeg de knoflook toe. Daarna de rijstkorrels en bak deze even 3 minuutjes mee.
Schenk daarna de witte wijn erbij en roer het helemaal door de rijst, laat de rijst nu op laag vuur het vocht opnemen. Vervolgens schep je elke keer een soeplepel met bouillon erbij tot deze is opgenomen door de rijst. Roer het rustig door.oesterzwam risotto met truffelmosterd
Verwarm je oven voor op 200 graden en pof de tomaten door er wat olijfolie en daarna peper en zout overheen te strooien. Ik legde ze op een bakpapier zodat je bakblik niet vies wordt. Ze hebben ongeveer 10 minuutjes nodig.
Terwijl je rijst dus langzaam zacht aan het worden is snij je de oesterzwammen in smalle reepjes en bak je ze goudbruin in een andere koekenpan.
Als je proeft dat de rijst bijna klaar is, voeg dan de oesterzwammen toe, een scheutje kookroom en roer het door elkaar. Ik raspte er wat parmezaanse kaas over. En ten slotte natuurlijk de truffelmosterd. Daar gaat je pan heerlijk van geuren!