Oesterzwam risotto met truffelmosterd

Geschatte leestijd: 4 minuten

Oesterzwam risotto met truffelmosterd

Ik kocht tijdens onze vakantie in Frankrijk een potje heerlijke truffelmosterd bij Maille mosterd. Toen ik hem daar in de winkel proefde dacht ik al: Hier moet ik wat lekkers mee gaan maken. En wat beter dan zo’n zachte mosterd te verwerken in een heerlijke romige risotto? Dit recept oesterzwam risotto met truffelmosterd heeft het beste van de Italiaanse keuken en de Franse keuken. Mosterd kent een hele lange historie die eeuwen terug gaat. De Franse stad Dijon had in de 13e eeuw het monopolie op mosterd.

De mosterd was zeer geliefd bij de Paus. Hij benoemde zijn neef tot “Grand Moutardier du Pape”. Helaas voor Dijon is er geen AOC keurmerk op de mosterd, deze Dijonmosterd mag dus ook elders gemaakt worden. In Nederland kennen we natuurlijk de Zaanse mosterd en de grove mosterd.

Voor een pan Oesterzwam risotto met truffelmosterd heb je nodig:

Oesterzwam risotto met truffelmosterd

250 gram arboriorijst

10 trostomaten aan de tros

platte peterselie

1 bakje oesterzwammen

parmezaanse kaas

1 teentje knoflook fijn gehakt

1 ui gesnipperd

3 theelepels truffelmosterd

klein scheutje kookroom

150 ml witte wijn

1 liter bospaddestoelenboullion

En zo maak je de Oesterzwam risotto met truffelmosterd:

-Maak eerst van twee tabletten bospaddestoelenboullion een bouillon. Zet deze apart tot we hem straks gaan gebruiken.

-Snipper dan de ui en hak de knoflookteen fijn. Pak een koekenpan met hoge rand en dikke bodem erbij en doe hierin een scheutje olijfolie. Fruit de ui aan en voeg de knoflook toe. Daarna de rijstkorrels en bak deze even 3 minuutjes mee.

oesterzwam risotto met truffelmosterd

-Schenk daarna de witte wijn erbij en roer het helemaal door de rijst, laat de rijst nu op laag vuur het vocht opnemen. Vervolgens schep je elke keer een soeplepel met bouillon erbij tot deze is opgenomen door de rijst. Roer het rustig door.

-Verwarm je oven voor op 200 graden en pof de tomaten door er wat olijfolie en daarna peper en zout overheen te strooien. Ik legde ze op een bakpapier zodat je bakblik niet vies wordt. Ze hebben ongeveer 10 minuutjes nodig.

-Terwijl je rijst dus langzaam zacht aan het worden is snij je de oesterzwammen in smalle reepjes en bak je ze goudbruin in een andere koekenpan.

-Als je proeft dat de rijst bijna klaar is, voeg dan de oesterzwammen toe, een scheutje kookroom en roer het door elkaar. Ik raspte er wat parmezaanse kaas over. En ten slotte natuurlijk de truffelmosterd. Daar gaat je pan heerlijk van geuren! Een heerlijk risotto recept

Oesterzwam risotto met truffelmosterd

oesterzwam risotto met truffelmosterd

Pak de borden erbij en schep ten slotte de risotto op de borden. Leg de tomaatjes erbij en garneer de rijst met versgehalte peterselie en wat krullen parmezaanse kaas: Heerlijk Happen!

Wil je extra genieten serveer dan een heerlijk fris wijntje erbij.

Oesterzwam risotto met truffelmosterd

Oesterzwam risotto met truffelmosterd

Ik kocht tijdens onze vakantie in Frankrijk een potje heerlijke truffelmosterd bij Maille mosterd. Toen ik hem daar in de winkel proefde dacht ik al: Hier moet ik wat lekkers mee gaan maken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 19 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: risotto
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 292kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

 • 250 gram arborio rijst
 • 10 trostomaten aan de tros
 • verse platte peterselie
 • 1 bakje oesterzwammen
 • 1 zakje parmezaanse kaas
 • 1 teentje knoflook - fijn gehakt
 • 1 ui - gesnipperd
 • 3 theelepels truffelmosterd
 • 1 scheutje kookroom
 • 150 ml witte wijn
 • 1 liter bospaddestoelenboullion

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Maak eerst van twee tabletten bospaddestoelenboullion een bouillon. Zet deze apart tot we hem straks gaan gebruiken.
 • Snipper dan de ui en hak de knoflookteen fijn. Pak een koekenpan met hoge rand en dikke bodem erbij en doe hierin een scheutje olijfolie. Fruit de ui aan en voeg de knoflook toe. Daarna de rijstkorrels en bak deze even 3 minuutjes mee.
 • Schenk daarna de witte wijn erbij en roer het helemaal door de rijst, laat de rijst nu op laag vuur het vocht opnemen. Vervolgens schep je elke keer een soeplepel met bouillon erbij tot deze is opgenomen door de rijst. Roer het rustig door.oesterzwam risotto met truffelmosterd
 • Verwarm je oven voor op 200 graden en pof de tomaten door er wat olijfolie en daarna peper en zout overheen te strooien. Ik legde ze op een bakpapier zodat je bakblik niet vies wordt. Ze hebben ongeveer 10 minuutjes nodig.
 • Terwijl je rijst dus langzaam zacht aan het worden is snij je de oesterzwammen in smalle reepjes en bak je ze goudbruin in een andere koekenpan.
 • Als je proeft dat de rijst bijna klaar is, voeg dan de oesterzwammen toe, een scheutje kookroom en roer het door elkaar. Ik raspte er wat parmezaanse kaas over. En ten slotte natuurlijk de truffelmosterd. Daar gaat je pan heerlijk van geuren!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Oesterzwam risotto met truffelmosterd? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

risotto recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Oesterzwam risotto met truffelmosterd

3 gedachten over “Oesterzwam risotto met truffelmosterd”

 1. Pingback: Toast met aubergine mosterdspread - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Pompoen risotto met salieboter - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept