Oh jongens ik heb er weer ééntje voor jullie hoor! Wel voor de papa’s en de mama’s want we gaan aan de witte rum. Ik maakte er deze heerlijke Caribische ananas carpaccio mee.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snij eerst de kop van de ananas eraf en bewaar deze.
Zet daarna de ananas rechtop en snij voorzichtig de zijkanten van de schil eraf. Snij er daarna hele dunne plakjes van. Heb je een mandoline die breed genoeg is kun je het daar natuurlijk ook mee snijden. Let op je vingers!
Pak een kommetje erbij en doe hierin de suiker en de rum. Roer het geheel. Voeg het sap van de uitgeperste limoen toe en mix dit.
Neem een groot bord of serveerschaal erbij en giet hierop een beetje van het rum-mengsel.
Plaats de plakjes ananas erop en giet daarna de rest van de mix erop.
Als laatste strooi je de piri-piri erop en wat vers gesneden muntblaadjes.
Je kunt het afdekken en een nacht in de koelkast laten staan om echt goed in te trekken. Je kunt het natuurlijk ook gelijk serveren met wat vers ijs.